Man knivskuren i Växjö

NYHETER

En 19-årig man har förts till sjukhus efter att fått ta emot flera knivhugg vid tågstationen i Växjö på måndagsmorgonen. En 20-årig man har anhållits misstänkt för mordförsök.

Ett vittne såg vid 08.20-tiden hur de två männen skrek åt varandra vid busstorget vid tågstationen i Växjö. Den ena mannen ska sedan ha attackerat den andre med kniv och huggit honom flera gånger i ryggen.

– Vi vet ännu inte om männen kände varandra sedan tidigare eller om de av någon annan anledning hamnade i gräl, säger Ingvar Svensk, yttre befäl vid polisen i Kronoberg, till Smålandsposten.

Enligt tidningen ska den överfallne ha dragit av sig jackan för att komma ur gärningsmannens grepp. Han ska sedan blödande ha sökt skydd i en restaurang i närheten. Mannen fördes med ambulans till Växjö lasarett, där man senare uppgav att 19-åringen är allvarligt skadad och vårdas på intensivvårdsavdelningen.

– Han ska ha fått en rispa halsen eller axeln och ett hugg på baksidan av kroppen, säger Bengt Almqvist vid Kronobergspolisens brottssammordningsenhet.

Gärningsmannen sprang från platsen.

Vid 13.30-tiden anhöll polisen en man som misstänkt för dådet, som rubriceras som försök till mord.

Polisen söker nu fler vittnen som har sett någon del av händelseförloppet.