Håkan Juholt om skräcksiffrorna

NYHETER

I Aftonbladet/United Minds väljarundersökning får partiet inte mer än 23,6 procent.

– Under min korta period som partiledare har opinionen både pekat uppåt och nedåt. Och den kommer att peka uppåt igen, säger Håkan Juholt.

Håkan Juholts tal i dag på Folk och Försvars konferens i Sälen handlade om säkerhetspolitik och framtida utmaningar. Men på presskonferensen efteråt fick han även frågor om Socialdemokraternas kris och partiets usla opinionsläge.

”Pekat upp och ned”

I dag publicerade Aftonbladet/United Minds en opinionsundersökning där S slår nytt bottenrekord. Partiet har nu bara stöd av 23,6 procent av väljarna, vilket är en minskning med 2,1 procentenheter sedan december.

– Under min korta period som partiledare har opinionen både pekat upp och ned. Och det kommer också igen att gå upp, säger Håkan Juholt.

Lovade satsningar

S-ledaren utlovade flera offensiva satsningar från Socialdemokraterna den närmsta tiden. Redan under onsdagens partiledardebatt i riksdagen ska en eller flera nyheter presenteras.

– Det finns ett sug efter socialdemokratins ideér. Det finns många människor som sätter sina förhoppningar till oss, som vill att jag och vi ska göra bättre. Det handlar om välfärden, sjukvården, jobben men också försvarspolitiken. Därför kändes det väldigt bra att komma hit till Sälen och återigen vara den politiker som presenterar ett nytänkande inom försvarspolitiken, säger Juholt, som tidigare bland annat varit ordförande i riksdagens försvarsutskott.

Har sin idé

Medan S sedan i höstas har pekat spikrakt nedåt i opinionen har de gamla kollegorna från det rödgröna samarbetet fått ett lyft. Håkan Juholt har sin idé om varför det går så bra för Miljöpartiet just nu.

– Socialdemokratin visar just nu upp en svaghet, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM