Stoppad av kräksjukan

Prins Daniel för dålig för att gå på kalaset

Foto: Foto: LINA BOSTRÖM EINARSSON
Skulle dela ut pris Pins Daniel skulle ha suttit vid honnörsbordet och delat ut pris under Idrottsgalan.
NYHETER

Prins Daniel ville in i det sista gå på Idrottsgalan.

Magsjukan satte stopp.

– Han var så dålig att han inte kunde sitta på ett kalas under så lång tid, säger Bertil Ternert, hovets informationschef.

Foto: Foto: MAGNUS SANDBERG
Prins Carl-Philip fick gå utan sin svåger.

Samtalet till SVT kom bara timmar innan Idrottsgalan skulle direktsändas i tv.

– Hovet ringde redan på morgonen och sa att prins Daniel var dålig, att de inte var säkra på att han kunde komma, säger SVT:s pressansvarige David Hagen.

Daniel Westling skulle dela ut pris på Idrottsgalan. Han skulle sitta vid honnörsbordet, med längdåkarna Anna Haag och Emil Jönsson vid sin sida.

Men så blev det inte.

– Vid 15-tiden ringde de igen och sa att han inte kunde vara med på grund av magsjuka. Vi avvaktade in i det sista och alla hoppades att han skulle bli bättre, men det blev han inte, säger David Hagen.

”Det gick inte”

Hovets informationschef Bertil Ternert bekräftade i går att prins Daniel fått ställa in galabesöket på grund av magsjuka.

– Det blev ett väldigt sent besked. Hans tanke var hela tiden att vara med under kvällen, men det gick helt enkelt inte. Det är så dåligt att han inte kan sitta under så lång tid på ett kalas som Idrottsgalan, sa Ternert i går.

Har han fått besöka sjukhus?

– Nej.

Anna Haag besviken

Prins Daniel är en van hovrepresentant vid sportevenemang. Att han ställer in hör inte till vanligheterna.

– Han har ett stort sportintresse och ville absolut inte ställa in den här gången. Men till slut var han tvungen att ta det här beslutet, säger Ternert.

Prinsens bordsdam Anna Haag, som uppgraderats från längdelitens bord till honnörsbordet, var i går besviken över det plötsliga bortfallet av bordssällskap.

”Vilken antiklimax - min bordsherre, prins Daniel, har kastat in handduken. Förkyld säger de! Men det kanske var tur ändå. Men lite trist!” skrev Anna Haag på Twitter i går.