Dyana, 5 – den yngsta saknade

NYHETER

Dyana Arlotti, 5, är fortfarande borta efter att Costa Concordia gick på grund.

Hon är den yngsta av de 29 saknade.

Tillsammans med sin pappa William Arlotti, 34, befaras hon ha drunknat.

Hon var upprymd inför resan. I fredags klev hon ombord på det gigantiska kryssningsfartyget i hamnen i Civitavecchia, åtta mil nordväst om Rom, tillsammans med sin pappa.

Nu befaras far och dotter ha drunknat, under ett försök att ta sig i land från det halvsjunkna vraket.

Var lycklig i torsdags

Dyana Arlottis föräldrar är skilda sedan länge, och vid ett flertal tillfällen har hon följt med sin pappa och hans nya partner Michela Maroncelli på kryssning.

Mamman Susy Albertini lämnade henne på förskolan i torsdags morse, och hon hämtades av pappan på kvällen. Då beskrivs dottern ha varit ”lycklig”.

Sedan i lördags morse, då mamman fått höra nyheten om fartyget, har hon varit ifrån sig av oro och sorg över vad som troligen hänt.

– Jag ringde hundratals samtal till min exmans mobil, men det är inget svar. Jag har ringt polis, myndigheter, rådhuset och brandkåren men ingen vet något, berättade hon i går för brittiska tidningen Daily Mail.

Hörde någon skrika

Styvmamman Michela Maroncelli, 32, skildes under tumultet, då passagerarna försökte komma i livbåtarna, åt från sin sambo och Dyana.

– Jag tog mig upp i en livbåt men i kaoset tappade jag kontakt med William. Jag hörde någon skrika ”Kasta ett rep till honom”, och jag var livrädd att de pratade om honom. Jag såg aldrig William eller Dyana igen.

ARTIKELN HANDLAR OM