De bröt sig in på krogen – då fick miljonären nog

NYHETER

Mångmiljonären John Elvesjö levde som hemlös för ett tv-­program.

Men inspelningen fick stoppas. 

– Det var skitläskigt. Vi var tvungna att avbryta ett inbrott, säger han.   

Foto: KANAL 5
”Skitläskigt” John Elvesjö provade på livet som hemlös i Kanal 5:s ”Den hemlige miljonären”. Inspelningen blev dramatisk.

Entreprenören John Elvesjö har hundratals ­anställda och hans företag omsätter sammanlagt mer än en miljard kronor om året. I  Kanal 5:s ”Den hemlige miljonären” lämnar han sin vardag för att leva som uteliggare.

– Jag brinner för frågor om hemlöshet och missbruk. Min morbror var narkoman, säger John Elvesjö.

Inbrott under inspelningen

I programmet följer tv-kanalen rika svenskar bland samhällets mest utsatta. I John Elvesjös fall innebar det ett liv som hemlös.

– Jag ville inte ha någon light­variant med socker på. Jag tar hellre en blåtira och en svår förkylning än att jag kommer i från den här veckan med någon form av Hilton-version av det hela, säger han.    

Men under inspelningen fick tv-kanalen avbryta när John Elvesjö hamnade mitt i ett inbrott.   

– Vi träffade två killar som  helt plötsligt höll på att bryta sig in på restaurang Gondolen. Det var skitläskigt, säger han.

”Bra sätt att nå ut”

Hur ser du på att en kom­mersiell tv-kanal utnyttjar hemlösa i underhållningssyfte?

– Först var jag nervös för att ställa upp. Men jag är nu helt övertygad om att de här människorna tycker att det här är ett bra sätt att få uppmärksamhet på frågan. Vill man nå ut måste det vara med glimten i ögat.

Kanal 5 kl 21.00: ”Den hemlige miljonären”.