Politikern avgår efter sexskandal

Försökte köpa sex för 500 kronor i Göteborg

Foto: ANDERS DEROS
BLEV PÅKOMMEN Det var här på Sahlgrensgatan i Göteborg som politikern blev tagen på bar gärning när han försökte köpa sex. Personen på bilden har inget med artikeln att göra.
NYHETER

Politikern försökte köpa sex av en prostituerad för 500 kronor.

Nu avgår socialdemokraten från alla politiska uppdrag – och ska aldrig syssla med politik igen.

Mannen i 60-årsåldern var ordförande i en arbetarekommun hade en rad kommunala förtroendeuppdrag.

Nu har han avgått från samtliga.

Ville köpa sex

Anledningen är att han försökt köpa sex av en prostituerad, men upptäcktes av polisen, har Aftonbladet tidigare rapporterat.

– Hon var mycket trevlig och frågade om jag ville ha sex för 500 kronor. Och det ville jag, säger politikern i ett polisförhör.

När polisen grep mannen hade han tagit med sig kvinnan från Sahlgrensgatan i Göteborg och börjat köra till Skatås där de skulle ha sex.

Enligt kvinnan hade hon erbjudit mannen att köpa sex.

– Vi åkte i väg i hans bil, men vi kände oss förföljda av polisen. Jag hade inte hunnit få några pengar när vi stoppades, säger hon i förhör.

”Dum grej”

Mannen kunde motta ett strafföreläggande för försök till köp av sexuell tjänst och släpp därför rättegång. Han fick 40 dagsböter á 340 kronor, totalt 13 600 kronor.

– Det var en jävla dum grej, ett 60-årsfirande som spårade ur. Det var ett antal gubbar ute och firade och så blev det lite dumt allting, förklarade mannen senare för Aftonbladet.

Mannen mår nu väldigt dåligt över situationen och har avgått från sina politiska uppdrag i kommunen i Västra Götalandsregionen, uppger Sveriges Radio.