Stopp i trafiken efter bussolycka på E4 i Botkyrka

NYHETER

Olyckan med en turistbuss och två bilar inblandade orsakade inga allvarliga personskador, men väl allvarliga trafikproblem.

– Det var en bil som tvärbromsade framför bussen, så då körde vi in i den. Den snurrade visst fyra varv, säger Monica Jansson som befann sig på bussen.

Larmet om olyckan på E4 vid trafikplats Fittja i Botkyrka kom in klockan 14.42.

– Det är inga allvarliga personskador, bara lindriga, säger Sven-Erik Olsson på Stockholmspolisens ledningscentral.

Olyckan har dock medfört stora problem i trafiken.

Körde in i räcket

– Det kommer att vara stopp i höger körfält i norrgående riktning tills bussen är borta, men jag kan inte säga hur lång tid det kommer att ta, säger Sven-Erik Olsson en timme efter olyckan.

Monica Jansson befann sig på den chartrade turistbussen som var inblandad i olyckan.

– Det var en bil som tvärbromsade framför bussen, så då körde vi in i den. Den snurrade visst fyra varv. Sen girade vår chaufför åt vänster och då körde vi in i en annan bil som åkte in i räcket, men som inte stannade förrän kanske 600 meter längre fram.

Ambulanshelikopter

Hon säger att räddningsinsatsen efter olyckan var stor och att både en ambulanshelikopter och vanliga ambulanser kom till platsen.

– Det var en ensam tyska i den första bilen och flera personer i den andra. Det var framförallt personerna i den andra bilen som verkade behöva vård, säger Monica Jansson.

Efter att ha blivit evakuerade till en annan buss på motorvägen kunde Monicas sällskap, som ska vidare med färja till Finland, fortsätta sin resa.

– Men det är klart att man är chockad, hjärtat bultar fortfarande. Hela framrutan på bussen blev intryckt.