Terrormisstänkte svensken hade ett bomblager till

Foto: REUTERS
Atris Hussein.
NYHETER

För en vecka sedan ledde den terrormisstänkte svensk-libanesen Atris Hussein, 47, den thailändska polisen till ett lager där han förvarade tonvis med ämnen för bombtillverkning.

Nu har polisen hittat ytterligare ett lager med sprängmedel som ska ha tillhört Hussein.

Den 12 januari greps svenk-libanesiske Atris Hussein på Suvarnabhumi-flygplatsen i Bangkok, misstänkt för att ha förberett terrorattacker.

– Jag är helt oskyldig till anklagelserna om terrorbrott. Mycket av det material polisen fann i min lagerlokal hade placerats där, troligen av den israeliska säkerhetstjänsten Mossad, sa Atris Hussein i en exklusiv intervju med Aftonbladet i häktet Bangkok Remand Prison i torsdags.

Mjuknat i förhör

Enligt polisen har Atris Hussein mjuknat allt mer under förhören. För en vecka sedan ledde han själv polisen till ett lager, beläget cirka tre mil söder om Bangkok, där han förvarade 4,2 ton ämnen för bombtillverkning. Nu har polisen i Thailand hittat ytterligare ett lager med liknande ämnen i närheten av det första, skriver Bangkok Post. Enligt polisen har Atris Hussein flyttat sprängmedel från det första lagret till det andra.

Kopplingar till Hizbollah

När den före detta frisören, som reste in i Thailand med svenskt pass, greps på flygplatsen i Bangkok var han på väg till Libanon. Han misstänks ha kopplingar till den Hizbollah-rörelsen i Libanon.

ARTIKELN HANDLAR OM