Alla vill se deras kärleksvideo

NYHETER

Kärlek vid första knapptrycket?

Svenska Camilla Jonsson, 17, träffade sin drömprins på Facebook. Först två år senare kunde hon åka till Singapore för att träffa honom.

Nu gör filmen från deras första möte succé på Youtube.

På en vecka har parets kärleksvideo fått 750 000 visningar.

– Vi tänkte kanske 5 000 från början. Vi blev chockade när det spred sig så snabbt, säger Camilla Jonsson, som nu är tillbaka i Huddinge och Sverige.

Den mycket långväga kärlekshistorien började för två år sedan när Camilla först fick syn på 19-årige Mahathir på en väns Facebook-logg. De började skriva till varandra och blev snart kära. Det fanns bara ett problem: han bodde i Singapore och hon i Sverige.

Två års väntan

Det dröjde två år av dagliga samtal via Skype och Facebook innan de till slut kunde träffas i verkligheten, ett möte som de dokumenterade i den film som de nu har lagt upp på Youtube.

– Det var mest för våra kompisar, som ville se oss tillsammans, säger Camilla Jonsson.

De kunde inte ana att klippet skulle göra succé och att det nu, en vecka senare, skulle ha setts 750 000 gånger. Kommentarerna från användare har flödat in, bland annat på Camillas blogg.

– Vissa blir jätteinspirerade, men sedan är det vissa som blir upprörda för att vi kommer från olika kulturer, säger hon.

Mamman tröttnade

Hon berättar att hennes mamma, som själv kommer från Thailand, från början var kritisk och undrade vem Mahathir egentligen var. Men sedan var det faktiskt just hon som möjliggjorde deras första möte.

– Det var faktiskt min mamma som tvingade mig. Hon blev trött på att jag engagerade mig så mycket i ett förhållande med någon som jag inte kände, säger hon.

Mamma köpte flygbiljetter och reste tillsammans med Camilla och hennes pappa för att träffa Mahathir i julas. Camilla och Mahathir tillbringade två kärleksfyllda veckor tillsammans i Singapore och i Thailand.

Oklar framtid

Nu väntar Camilla på nästa möjlighet att träffas, men det kan dröja.

Mahathir har fått kallelse till två års militärtjänst, men kan skjuta upp den om han börjar plugga. Då kommer de att kunna ses i sommar när Camillas familj åker till Thailand för att träffa släkten. Annars återstår ytterligare två års väntan innan de kan ses igen.

– Jag är inte en sådan som bara ger upp för att något är svårt. Jag tror att det kommer att gå. Man måste tro på att det kommer att hålla, säger hon.