TV4: Ulrica Messing tillfrågad

NYHETER

Allt tyder på att det blir Socialdemokraternas partistyrelse som kommer att utse en ny partiledare.

Enligt TV4 Nyheterna är ex-ministern Ulrica Messing en av flera som har fått frågan om att leda partiet.

– Vi pratar om namn, men några andra kommentarer har jag inte, sa partisekreterare Carin Jämtin efter VU-mötet sent på tisdagskvällen.

Som ett mantra har Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin upprepat att VU ännu inte har ringt några tänkbara partiledarkandidater.

Men som Aftonbladet tidigare skrivit ska ex-ministern Anders Sundström, som numera är vd för Folksam och anses stå utanför falangstriderna i partiet, ha fått frågan men tackat nej.

Tidigare förnekat

På tisdagskvällen rapporterar TV4 Nyheterna att det tidigare statsrådet Ulrica Messing, 43, nu har fått frågan om hur hon ser på att bli partiledare. Enligt kanalen ska hon vara en av flera socialdemokrater som har tillfrågats.

Messing har dock tidigare förnekat att hon skulle vara på väg att göra politisk comeback.

– Om tio år kanske jag kommer på att jag vill göra något annat igen men inte nu, sa hon till Gefle Dagblad i november 2010.

Vd och designer

Messing satt i regeringen mellan 1996 och 2006.

Under Göran Perssons statsministerperiod har hon varit biträdande arbetsmarknadsminister, biträdande kulturminister, biträdande näringsminister och infrastrukturminister. Ett år efter Socialdemokraternas valförlust 2006 lämnade hon sin riksdagsplats och i september 2008 lämnade hon politiken helt och hållet.

Sedan dess har hon varit vd och designer för inredningsföretaget Port House Interior, som ingår i maken Torsten Janssons koncern New Wave Group.

"Pratar namn"

På tisdagen sammanträde VU-ledamöterna fram till klockan elva på kvällen. Efter mötet sa Jämtin att VU inte "landat i något i dag".

– Vi pratar om namn, men några andra kommentarer har jag inte, sade hon enligt TT.