Flyr för livet – i båtarna

1 av 2
NYHETER

LONDON. Flera passagerare ­beskrev det som Titanic.

Nya bilder från Costa Concordias olycksnatt visar hur rätt de hade.

Bilderna av livbåtar som överger det kantrade fartyget är som hämtade ur filmen om ­Titanics undergång.

I går kväll släpptes bilderna av hur passagerare klättrar i livbåtar som firas ner i vattnet utanför ön Giglio den 13 januari. Inte långt ­tidigare satt de vid middags­borden på lyxkryssaren.

Den mörka natten blir kusligt upplyst av Costa Concordias alla lampor, som långsamt sjunker ner i djupet medan passagerarna flyr för sina liv.

Minst 16 döda

Bilderna är som hämtade ur ­James Camerons film om det osänkbara skeppet Titanics ­undergång för nästan 100 år ­sedan. Men i de här bilderna syns varken Leonardo DiCaprio eller Kate Winslet – och skräcken som passagerarna upplevde var högst verklig.

Minst 16 personer dog när ­Costa Concordia gick på grund utanför Giglio. Fortfarande saknas 17. Den senaste som hittades vid liv var en besättningsmedlem, 36 timmar efter olyckan. Sökandet pågår fortfarande.

”Ingen vill ge upp”

I går använde räddningsteam sprängmedel för att kunna ta sig fram på fartygets tredje våning som ligger helt under vatten, ­skriver Daily Mail. Men att hitta någon överlevande är inte troligt, enligt chefen för Italiens nationella civilförsvar:

– Att hitta någon vid liv i dag skulle vara ett mirakel. Men eftersom ingen av oss vill ge upp den möjligheten så kommer vi att ­fortsätta, säger Franco Gabrielli enligt Daily Mail.