Minst 62 dödade i Syrien i dag

Hel familj utplånad

Foto: reuters
Syriska desertörer hälsas som hjältar av demonstranter i närheten av Homs.
NYHETER

Vid sammandrabbningar på flera platser i Syrien dödades minst 62 personer under torsdagen enligt aktivistorganisationen Syriska observatoriet för mänskliga rättigheter.

"33 av dem dödades i Homs" uppgav organisationen med hemvist i London. Nio av offren var barn.

Sju soldater som deserterat och tolv regeringstrogna soldater fanns även bland offren.

Foto: reuters
Syriska soldater i Damskus.

Milismän lojala mot president Bashar al-Assad uppges i torsdags ha dödat 14 medlemmar i en sunnimuslimsk familj, i en av de blodigaste sekteristiska attackerna sedan upproret i Syrien började. Attacken inträffade i ett religiöst blandat bostadsområde i Homs.

Familjen sköts och knivhöggs efter det att regimlojala styrkor anfallit bostadsområdet, enligt boende och aktivister.

Bland de döda fanns åtta barn mellan åtta månader och nio år gamla.

Slutna förhandlingar

Ryssland motsätter sig det förslag till en FN-resolution om Syrien som ska behandlas av säkerhetsrådet i dag. Moskva anser att förslaget inte tar tillräcklig hänsyn till de ryska ståndpunkterna i konflikten.

Utkastet till resolution, som stödjer Arabförbundets krav att Syriens president Bashar al-Assad lämnar över makten till vicepresidenten för att lösa det låsta läget, ska presenteras vid slutna förhandlingar under dagen i FN:s säkerhetsråd.

Viktig allierad

Men förslaget saknar "viktiga aspekter som är grundläggande för oss" säger vice utrikesminister Gennadij Gatilov uppger Reuters.

Ryssland är en av Syriens viktigaste allierade och förser regimen med bland annat vapen. Omkring 5400 har dött i det syriska upproret som startades i våras. De allra flesta har fallit offer för regimen.

TT