Fotbollstjejerna lurade på drömresan

”Vi bokade flygbiljetterna med Spanair”

Foto: Conny Sillén
Tjejerna i fotbollsläget Hovsta IF hade länge för att få pengar så de skulle kunna åka på träningsläger till Barcelona. Till höher tränaren Fredrik Forsberg.
NYHETER

Flicklaget från Örebro sålde blommor, kläder och choklad i ett och ett halvt år för att spara i hop till drömresan – ett träningsläger i Barcelona.

I går kväll kom nådastöten.

– Vi bokade flygbiljetterna med Spanair, så nu vet vi ingenting. Det känns inte alls bra, säger Ellen Jonsergårdh, 13.

Foto: SCANPIX
Spanair ställde in sina flygningar under fredagskvällen.

Tanken var att de 16 fotbollsspelarna i det framgångsrika flicklaget i Hovsta IF skulle få träna lite extra på konstgräs innan vårsäsongen drog i gång på allvar.

För två år sedan började de planera för träningslägret i Barcelona, dit de skulle åka i slutet av mars i år.

– Tjejerna har genom hårt arbete lyckats spara ihop 70 000 kronor. Oturligt nog bokade vi flygbiljetterna med Spanair, säger tränaren Fredrik Forsberg.

Sent i går kväll fick de höra talas om att flygbolaget gått i konkurs och ställt in alla sina flygningar.

– Vi är jätteoroliga nu. Helt sänkta. Vi har ju ingen aning om vi får tillbaka pengarna som vi har kämpat så hårt för, säger spelaren Ellen Jonsergårdh, 13.

Ingen information

Tränaren Fredrik Forsberg är mycket kritisk till bristen på information från flygbolagets sida. Resan betalades med kreditkort och på Spanairs hemsida uppmanas resenärerna ta kontakt med kreditkortsföretagen.

– Det är väldigt märkligt att de inte gett några indikationer alls på att de var på väg mot konkurs. Och nu drabbas hårt kämpande ungdomar på det här sättet. Det är fruktansvärt, säger han.

Under eftermiddagen samlades alla spelare hemma hos familjen Forsberg för att diskutera resan och vad de ska göra nu.

– Vi hoppas verkligen att resan blir av, att vi kan få tillbaka pengarna. Alla är väldigt ledsna just nu, säger Ellen Jonsergårdh.

Nytt flygbolag tar över

På lördagen meddelade Swedavia, som driver Arlanda flygplats, att det spanska flygbolaget Vueling nu direkt kommer att gå in och börja flyga sträckan mellan Stockholm och Barcelona, i stället för Spanair.

– De skulle egentligen börjat flyga i början av mars. Men med tanke på vad som nu har hänt börjar de redan i morgon (läs söndag), säger Susanne Rundström på Swedavias pressjour.

Flygbiljetter som bokats via Spanair kommer dock inte automatiskt föras över till det nya bolaget.

– Däremot erbjuder Vueling specialpriser på nya avgångar för dem som redan bokat biljetter via Spanair, säger Rundström.

ARTIKELN HANDLAR OM