Vännernas sista hälsning till Ellinor

Foto: p-o sännås
NYHETER

Den 25-årige mannen som misstänks för mordet på Ellinor, 23, förhördes i går av polisen.

- Han nekar till all inblandning, säger hans advokat Stefan Persson.
I går kväll samlades vänner till Ellinor utanför brottsplatsen för att tända ljus och lämna en sista hälsning.

Det var strax efter midnatt, natten mot i söndags, som den 25-årige mannen rusade in till sin granne och skrek:

- Min flickvän är mördad.

På golvet i villan i Åkersberga låg Ellinor död, med en kökskniv i ryggen.

”Låg på mage”

- Jag såg genom fönstret att hon låg där på golvet. Jag gick in och kände på pulsen, och konstaterade att hon var död. Hon hade en kökskniv instucken mitt i ryggen, och låg på mage, berättar grannen för Aftonbladet.

Polisen larmades till platsen och när de kom fram grep de den 25-årige pojkvännen, misstänkt för mord. Han anhölls senare av åklagaren, på
sannolika skäl misstänkt för mord.

Under måndagen hölls ett ingående förhör med honom.

- Han säger att han inte vet vad som har hänt - han hävdar att han inte över huvud taget varit närvarande eller inblandad i någonting, säger hans advokat Stefan Persson.

”De började bråka”

Enligt advokaten har 25-åringen lämnat en redogörelse för vad som hände efter att de lämnat den restaurang där de tidigare under lördagen varit tillsammans med ett sällskap.

- Men jag kan inte gå in i detalj på vad han sagt.

Enligt personer som var med på restaurangen började paret bråka och lämnade därför lokalen vid 18.30-tiden.

Polisen försöker nu kartlägga vad som hände från att de lämnade restaurangen fram till midnatt då pojkvännen kom inrusande till
grannen.

- Under förhöret fick han svara på många detaljfrågor som de väl konfronterar honom med om något skulle visa sig inte stämma, säger Stefan Persson.

Tände ljus

23-åriga Ellinor hade nyligen flyttat ihop med sin pojkvän och börjat plugga till undersköterska. Hennes familj chockades svårt av beskedet att hon hittats död.

- Hon var min enda syster. Hon kommer att saknas oss oerhört mycket. Ingenting kommer bli som förr. Hon var också en fantastisk faster till
mina barn som älskade henne väldigt mycket, säger hennes bror Joakim.

Vid sjutiden i går kväll samlades ett tiotal vänner, grannar och bekanta till Ellinor utanför det vita huset där hon dödades. De tände ljus, lämnade blommor och stöttade varandra i den sorg som drabbat dem.

ARTIKELN HANDLAR OM