Hon ejakulerar i UR:s program

Professor Shannon Bell undervisar i kvinnlig ejakulering

NYHETER

Det handlar om jakten på G-punkten.

UR visar nu i en ny kontroversiell dokumentär hur kvinnor kan lära sig ejakulera.

– Jag stimulerar yttre vulvan samtidigt som jag kniper om den, säger biträdande professor Shannon Bell i tv-dokumentären.

Shannon Bell leder kurser i kvinnlig ejakulation. Nu är hon Sverigeaktuell med UR:s nya kontroversiella tv-program "På jakt efter G-punkten" som handlar om kvinnlig sexualitet.

I UR-programmet som sänds imorgon får man se hur hon klär av sig och sedan stimulerar sitt underliv i syfte att ejakulera inför en grupp intresserade kursdeltagare.

– Nu ska jag använda vibratorn med den här i, för dubbel stimulering, säger hon och demonstrerar hjälpmedlet som används.

I bakgrunden hörs ett surrande ljud.

Känner sig kissnödig

Shannon Bell beskriver sakligt hur man som kvinna kan känna "en brännande känsla" och hon uppger att man kan känna sig kissnödig. Efter en stund säger hon att hon är redo att ejakulera och gör så inför åskådarna.

Enligt professor Shannon Bell är det viktigt att kvinnor inte upplever att de måste ejakulera för att få en fullvärdig orgasm.

– Jag har fått orgasmer på båda sätten och alla sätt är lika bra. Alla är lika kraftfulla, säger hon.

Nästan alla kan

För den svenska sexologen och psykologen Linn Heed Ackerfeldt är kvinnlig ejakulering inget nytt fenomen.

– Jag tror att flertalet kvinnor kan ejakulera, även om inte alla har haft tid att utforska sin kropp och upptäcka det. Det finns olika tekniker och olika hjälpmedel för att uppnå detta.

Och ejakulering behöver inte betyda orgasm.

– Man kan få ejakulering utan orgasm. Men många gånger kan de också sammanfalla.

Hon höjer dock ett varningens finger och menar att kvinnor inte bör fixera sig alltför mycket med att lyckas med ejakulering och orgasmer.

– Det kan bli orgasmhets. Och ju mer man jagar orgasmerna desto mer svårfångade blir de, säger Linn Heed Ackerfeldt.

Vill skapa debatt

Erik Fichtelius, vd för Utbildningsradion, försäkrar att det inte är någon ny sexdrive som UR dragit igång.

– Nej, den nya driven är att vi har skärpt vår inköpspolicy och letar efter de bästa dokumentärerna. Dokumentären i kväll är en del av det och vi sänder dem under samlingsnamnet "Kunskapsdokumentärer".

Herbert Neuwirth, redaktionschef vid UR och initiativtagare till satsningen, menar att kvällens ämne är en viktigt del i debatten om kvinnors rätt till sin egen kropp.

– Filmen handlar om jakten på G-punkten. Vi sänder den eftersom det är en väldigt bra dokumentär om ett ämne som orsakat mycket debatt om kvinnors sexualitet. Jag tycker inte att detta har visats och diskuterats tillräckligt.

"På jakt efter G-punkten" är först ut av UR:s arton Kunskapsdokumentärer och sänds nu på onsdag klockan 22.45.