Parkeringsplatsen kostar 650 000 kr

Mäklaren: Har aldrig sålt något liknande

Foto: MÄKLARHUSET
INTE SÄRSKILT BILLIGT Sveriges dyraste kvadratmeterpris har ett garage på Skeppargatan på Östermalm i Stockholm. ”Jag har aldrig sålt något liknande under mina 18 år”, säger mäklaren.
NYHETER

Dålig luft, bullrig miljö och inget rinnande ­vatten – ändå ligger kvadratmeterpriset på över 100 000 kronor.

Här är Sveriges kanske mest överprissatta bostadsrätt.

Garageplatsen ligger på den fashionabla adressen Skeppargatan 58 på Östermalm i Stockholm och säljs för 650 000 kronor.

– Jag blev kontaktad av en person som ville sälja den, helt enkelt. Jag har jobbat med det här i 18 år men har aldrig sålt en garageplats­ tidigare, säger Mäklarhusets ­Patrik Lundberg.

Ute sen tre dagar

– Det kan vara så att föreningen har fått en plats över och sålt den till personen jag nu ­säljer åt för att få in pengar.

I går hade garageplatsen, som juridiskt sett är en bostadsrätt med eget lägenhetsnummer, legat ute till försäljning i tre dagar.

– Det är några stycken som har hört av sig och varit intresserade, men i dag (läs: i går) har det mest varit journalister.

Kan vara god affär

Kanske inte så konstigt.

– Visst låter det som väldigt mycket pengar, men om man tittar på det ekonomiskt behöver det inte vara så mycket dyrare än att hyra en parkeringsplats i samma område, säger ­Patrik Lundberg som tror att det är möjligt att vi får se fler parkeringsplatser ute till försäljning.

– En konkurrerande mäklarfirma hade nyligen en garageplats på Flora­gatan som låg ute i ungefär en ­månad. De begärde 700 000 kronor, men jag tror att den gick något ­under det.

FAKTA

Blir ändå billigare än att hyra

Med 4,2 procents ränta skulle månadskostnaden bli 2 275 ­kronor om man l­ånar till hela ­beloppet.

Det innebär att parkeringsplatsen just nu är billigare än om man hyr in sig på något av Stockholms stads garage i när­heten.  3 875 kronor i månaden kostar det i Humle­gårdens parkeringshus, 2 750 kronor i månaden i parkerings­huset på Grev­gatan.