Drottningen stal bröllopsshowen

De nygifta fick oväntat besök – av Elizabeth: ”Surrealistiskt”

NYHETER

Ens bröllop ska ju förhoppningsvis bli ett minne för livet.

John och Frances Canning lär aldrig glömma sitt.

Plötsligt dök drottning Elizabeth upp för att lyckönska paret.

Foto: Foto: ITV News
När du får oväntat besök Drottning Elizabeth och prins Philip dök plötsligt upp på frisören Frances Cannings bröllop i Manchester – objudna. De hade närvarat vid en lunch i lokalen bredvid vigseln och passade på att kika förbi bröllopet. ”Det var surrealistiskt”, säger Frances.

Hon har aldrig gett en ­intervju i hela sitt snart 86-åriga liv och brukar sällan ta en omväg för att närvara på släktingars bröllop.

När kung Carl XVI Gustaf gifte sig med Silvia 1976 skickade hon sin i stort sett okända kusin, hertigen av Gloucester, som representant och till kronprinsessan Victorias bröllop med ­Daniel 2010 dök i stället prins Edward och Sophie upp.

Dök upp med maken

Men när hårfrisörskan Frances, 44, gifte sig med ­affärsmannen John Canning, 48, i Manchesters stadshus i fredags, kunde drottning Elizabeth II inte hålla sig borta.

Minuter efter att paret ­hade sagt ja till varandra dök plötsligt kungligheten upp i sällskap med sin ­make prins Philip.

– Det var surrealistiskt. Jag kunde inte tro det, säger Frances Canning till Sun.

– Drottningen tilltalade oss med våra förnamn. Hon sa att jag var vacker och ­ville önska oss all lycka i fram­tiden. Det var verkligen ­något särskilt, det var så fint att hon gjorde sig besväret att prata med oss.

Firade 60 år på tronen

Drottningen och prins Philip tog sig till och med tid att posera på bild tillsammans med de nygifta.

Kungligheterna var på besök i Manchester som en del i firandet av drottning Elizabeths 60 år på tronen och närvarade på en lunch i en lokal intill vigseln i stadshuset, skriver Sun.

John var medveten om att drottningen skulle besöka Manchester på bröllops­dagen och hade skämtsamt skrivit till Buckingham Palace för att bjuda in kungligheterna. Han hade till och med fått ett artigt ”nej tack”.

Hovet arrangerade sedan den lilla överraskningen i hemlighet.

– Drottningen ville inte förstöra ­deras dag, men frågade om hon kunde få träffa brudparet, säger en källa ­inom det brittiska hovet till Sun.

Kuriosa om Drottning Elizabeth II

Drottningen har en gummianka i bad­karet

En målare som skulle måla om det kungliga badrummet fick syn på den gula gummiankan, med uppblåsbar kungakrona och nyheten prydde The Suns framsida i oktober 2001. Nyheten blev ett välkommet avbrott efter flera veckor av terrorrubriker på grund av World Trade Center-­katastrofen och spreds snabbt över världen.

Drottningen vann tvål på skolans lotteri

Arrangörerna misstänkte spratt när namnet ”Drottningen, Buckingham Palace” dök upp på en vinstlott i ett lotteri på en låg­stadieskola i London. Men lotten var helt äkta. En anställd på hovet hade barn på skolan och hjälpte till att sälja ­lotter när drottningen ­hörde talas om det hela och erbjöd sig att köpa några stycken. Vinsten: Två tvålar och badolja, enligt Sun.

Står för disken när det är grillfest på skotska slottet

En gång om året bjuder drottningen och prins Philip in till informell grillfest under sin sommarsemester i sitt skotska slott Balmoral. Då får hovets anställda hålla sig i bakgrunden ­medan Philip vänder kött och korvar på grillen och bilder har publicerats av hur drottningen efter middagen drar på sig diskhandskarna för att skrubba tallrikar och glas. Bland gästerna: hela kungafamiljen så klart, men också Tony och Cherie Blair.

ARTIKELN HANDLAR OM