Tobias bor åtta meter åt fel håll

Nekas busskort av kommunen

Foto: LARS-HÅKAN NILSSON
vill ha skjuts till skolan Tobias Törnqvist får inget busskort av kommunen – han bor åtta meter för nära skolan. Nu har hans mamma Veronica överklagat beslutet. Foto
NYHETER

Tobias Törnqvist, 17, bor 5 992 meter från skolan i Örnsköldsvik.

Åtta meter för nära för att få ett busskort.

– Jag bjuder inte på åtta ­meter, säger Stefan Häggblad, ansvarig för skolskjutsen.

När Tobias började gymnasiet i höstas ansökte han om att få busskort för att ta sig till och från skolan. Men han fick nej – han bodde närmare en sex kilometer från skolan.

Närmare bestämt åtta meter för nära.

Stefan Häggblad, ansvarig för skolskjutsen i Örnsköldsviks kommun, har själv mätt avståndet och får det till 5 992 meter.

– Jag bjuder inte på åtta meter. Inte ens till min godaste granne. Våra regler ska gälla för alla, vi kan inte göra skillnad, säger han till Örnsköldsviks Allehanda.

Tobias mamma Veronica har överklagat beslutet ända till länsrätten, men sonen kommer även i fortsättningen att få betala sitt busskort själv.

– Det blir rätt jobbigt och inte så mycket av studiebidraget kvar, men det är för långt att gå i längden, säger Tobias till Aftonbladet.

Stefan Häggblad säger dock att de kanske borde börja titta på andra faktorer när de beslutar om busskorten, skriver Allehanda.