Madeleine McCann kan vara vid liv

Foto: Metropolitan Police
Madeleine i dag Den brittiska polisen har i samarbete med familjen tagit fram en bild av hur Madeleine McCann skulle se ut i dag, fem år efter hennes försvinnande. Madeleine skulle vara åtta år.
NYHETER

Nästa vecka har det gått fem år sedan Madeleine McCann försvann.

Enligt den brittiska polisen kan flickan fortfarande vara vid liv.

Nu vill de att fallet åter ska öppnas av portugisisk polis.

Foto: AP
Madeleine McCann försvann under en semesterresa till Portugal.

Madeleine, 4, försvann mystiskt från sina föräldrar Kate och Gerry McCann under semestern i Praia da Luz, Algarve, Portugal 2007.

Försvinnandet blev oerhört uppmärksammat världen över och mängder av tips strömmade in. Men trots det gick fallet inte att lösa. Den portugisiska polisen la ner utredningen för fyra år sedan.

Ny bild

Nu har den brittiska polisen i samarbete med familjen tagit fram en bild av hur Madeleine McCann skulle se ut i dag, fem år efter hennes försvinnande.

Chefsinspektör Andy Redwood som nu ansvarar för fallet säger till BBC:s program "Panorama" att hans team som består av 28 poliser och sju civila, har sammanställt alla rapporter och dokument från såväl portugisisk som brittisk polis.

Det handlar om cirka 40 000 sidor med information.

Åter öppna fallet

Han  menar att deras arbete nu kan hjälpa deras kollegor i Portugal att fortsätta arbeta med fallet och göra framsteg.

Enligt polisen kan Madeleine McCann fortfarande vara vid liv.

– Allt är möjligt, och uppenbarligen kan svaret finnas i det här materialet, säger han enligt tidningen Independent.

Charma regeringen

Tidigare inrikesminister Alan Johnson som tidigare kritiserat den portugisiska polisens utredning, uppger i BBC-programmet att den brittiska premiärministern David Cameron nu bör inleda en charmoffensiv mot den portugisiska regeringen.

– Lite diplomati kan försäkra en om att man får det samarbete man behöver från Portugal och då kan vi gå till botten med detta.