Totalhaveri för Rapport

Till slut gav programledaren Katarina Sandström upp...
NYHETER

Missade du Rapports 18-sändning?

Då missade du inte mycket.

– Vi har tyvärr inte någon lösning just nu, säger ankaret i Katarina Sandström i direktsändningen.

18.00 drog Sveriges Television igång Rapport. Var det tänkt i alla fall – men redan efter det första inslaget började det strula.

Ett inslag som inte egentligen skulle visas kom inte i gång medan skylten i rutans nederkant signalerade att det rätta inslaget var på gång. Sedan startade ett inslag från Bryssel – utan ljud.

Kämpade på

Och medan ankaret Katarina Sandström försökte behålla lugnet och presenterade börsnyheter fortsatte strulet ända till 18.05:

– Som ni ser är det lite strul med tekniken, vi ska se om det... vi väntar på besked, säger Katarina Sandström i direktsändningen.

Och 18.06 var det över efter ännu ett havererat nyhetsinslag.

– Tekniken är inte med oss i dag, vi har tyvärr inte någon lösning just nu. Vi försöker lösa detta och återkommer när vi har ordning på tekniken, säger Katarina Sandström.

”Starta om en server”

Sen blev det tillfälligt avbrott följt av en svartruta med Rapportloggan innan sändningstiden var slut.

– Vårt kontrollrum slutade att fungera och vi fick starta om en server, säger Judit Ek, publiceringsredaktör vid SVT Nyheter.

Men säger att kommande sändningar ska fungera.

SVT:s nya sändningssystem har tidigare vållat stora problem för personalen, och har till och med lett till att anställda blivit sjuka.