Dubbelmord kopplas till helikopterrånet

Foto: jimmy wixtröm, bildbyrån OCH POLISEN
Här på spelklubben Oasen i Södertälje sköts de två bröderna Eddie och Yaacoub Moussa till döds.
NYHETER

Efter det spektakulära helikopterrånet i september 2009 försvann rånarna med 39 miljoner kronor – pengar som aldrig hittats.

Nio månader senare mördades Yaacoub Moussa på en spelklubb i Södertälje.

Nu tror polisen, enligt uppgift till Länstidningen, att det finns ett samband mellan rånet och mordet.

Rånet mot värdedepån G4S startade tidigt på morgonen onsdagen den 23 september 2009.

Klockan var arton minuter över fem på morgonen, den 23 september 2009 när en helikopter landade på taket till G4S värdedepå i Västberga i södra Stockholm.

När helikoptern en halvtimme senare lyfte var den lastad med 39 miljoner kronor som rånarna tvingat sig till inne i värdedepån.

Efter en omfattande utredning dömdes sju personer, misstänkta för delaktighet i rånet. Men flera av de inblandade har aldrig gripits, och de 39 miljonerna är spårlöst borta.

Sköts till döds

Nio månader senare rusade två beväpnade män in på spelklubben Oasen i Södertälje.

Med ett flertal skott avrättade de bröderna Eddie, 26, och Yaacoub Moussa, 40.

De två som höll i vapnen har aldrig hittats, men just nu pågår en stor rättegång mot ett sjutton personer som enligt polisen hade med morden att göra.

I dag skriver Länstidningen i Södertälje att polisen tror att det finns en koppling mellan mordet på Yaacoub Moussa och helikopterrånet.

Mordkontrakt

Kort efter rånet lade ledaren för det så kallade Södertäljenätverket ut ett mordkontrakt på Yaacoub Moussa, skriver Länstidningen.

- Vi tror att båda var inblandade och att osämja uppstod om bytet, säger en känna till LT.

Enligt tidningen misstänker polisen att helikopterrånet helt eller delvis finansierades av kriminella organisationer i Södertälje.

- Vi tror att såväl Yaacoub som NN (ledaren för Södertäljenätverket) kan ha varit med och finansierat hela operationen och kan ha hjälpt till att tvätta bytet, de var inte med personligen utan som "projektledare", säger en källa med insyn i utredningen till LT.

Blev ovänner

Men efter rånet ska osämja mellan de båda ha uppstått.

- Något får NN (ledaren för Södertäljenätverket) att bli så jävla rasande att han lägger ut ett kontrakt på Yaacoub Moussa, säger källan.

Konflikten ska, enligt källan, ha handlat om bytet från rånet.

- Vi har underrättelseuppgifter om att Yaacoub blev girig på slutet.

ARTIKELN HANDLAR OM