Kvinna knivskuren i ansiktet

Okänd man attackerade

NYHETER

Den 20-årige mannen smög sig på en man och kvinna som satt på en bänk i Växjö.

Plötsligt attackerades kvinnan som blev knivskuren i kinden.

Mannen som följde efter gärningsmannen knivskars också.

Larmet om händelsen kom till polisen 01.51 på natten till söndagen. Mannen och kvinnan, båda i 20-årsåldern, satt på en bänk i de centrala delarna av Växjö och pratade när en för dem okänd man smög upp bakom dem.

– Helt oprovocerat drar han tjejen bakåt som då märker att hon blir skuren på ena kinden, det svider till, säger Jörgen Gustavsson, inre befäl vid polisen i Växjö.

Tumult uppstod

Efteråt försökte gärningsmannen gå därifrån men mannen som blev vittne till händelsen följde efter. När han kommer i kapp uppstår tumult, men gärningsmanenn lyckas slita sig. Mannen följer efter på nytt och hinner i kapp, men även denna gång kommer gärningsmannen loss.

– Men han kommer i fatt igen på en kyrkogård och där inträffar det som blir det sista tumultet, och mannen blir knivskuren i bröstet, säger Jörgen Gustavsson.

Grov misshandel

Strax därefter kommer polispatrull till platsen som griper gärningsmannen. Kvinnan och mannen fördes till lasarettet i Växjö, men deras skador betecknas inte som livshotande. Gärningsmannen som är i 20-årsåldern är anhållen misstänkt för grov misshandel och han kommer att förhöras under söndagen. 

ARTIKELN HANDLAR OM