Massaker i Syrien

Explosion dödade 85 personer

NYHETER

En bomb exploderade mitt under ett begravningståg i Damaskus i går.

85 personer uppges vara döda och flera hundra skadade.

Det var under lördagen som ett långt begravningståg långsamt slingrade sig genom Zamalka, en av Damaskus förorter. Mannen som skulle begravas var inlindad i den syriska oppositionens flagga och hade enligt uppgift till CNN blivit dödad av regeringsstyrkor.

Plötsligt skakades stadsdelen av en kraftig explosion.

300 skadade

När röken skingrades var gatan förvandlad till ett slakthus. På videorna som har släppts efter olyckan syns döda och lemlästade människor ligga överallt medan överlevande skriker i vanmakt. 85 personer uppges vara döda och fler än 300 skadade, varav många allvarligt. Aftonbladet har inte kunnat bekräfta uppgifterna om antalet offer då det saknas oberoende medier på plats.

Planerat av den syriska regimen

Enligt uppgifter från den syriska oppositionen ska attacken ha varit planerad av den syriska regimen för att skada så många som möjligt precis när begravningståget närmade sig en moské. Samma källa hävdade också att prickskyttar sköt ner överlevande efter bombdådet. Totalt ska 174 personer ha dött i Syrien under gårdagen enligt den syriska oppositionen.

Attacken skedde nästan samtidigt som världssamfundet bestämde sig för en ny handlingsplan för Syriens framtid.

Turkiet skickar stridsflyg

Samtidigt ökar spänningarna vid gränsen mot Turkiet. Efter att syriska helikoptrar rört sig i gränstrakterna svarade Turkiet med att skicka sex stridsflygplan till den syriska gränsen

Vid gränsen mot Turkiet ökade spänningarna. Turkiet skickade på lördagen sex stridsflygplan till den syriska gränsen som svar på att syriska helikoptrar rört sig i gränstrakterna.