Reinfeldt på plats i Visby

Foto: Björn Lindahl
Fredrik Reinfeldt på plats i Visby.
NYHETER

Fredrik Reinfeldt (M) har anlänt till Visby.

Medan Åsa Romson (MP) inledde sitt tal klev statsministern in på sitt hotell.

I morgon håller han sitt åttone tal i Almedalen.

I morgon är det Moderaternas dag under Politikerveckan i Visby. Men redan i kväll landade Fredrik Reinfeldt på Gotland. Strax efter sju, precis innan Åsa Romson (MP) talade på den stora scenen anlände statsministern till sitt hotell i centrala Visby. Enligt hans presstab ska han ta en lugn kväll och förbereda sig inför sitt tal i morgon.

Fokuserar på arbetsmarknaden

Efter ett möte med EU-nämnden i förra veckan berättade Reinfeldt för Aftonbladet att han kommer att fokusera på en föränderlig arbetsmarknad i sitt tal.

– Jag hoppas att det blir en möjlighet för mig att än en gång beskriva en snabbt föränderlig arbetsmarknad. Jag hoppas att det ska nå fram till Almedalspubliken, det är i alla fall min ambition, säger Fredrik Reinfeldt.

Åttonde talet

Det blir åttonde gången som Reinfeldt talar i Almedalen. Han har talat alla år han varit M-ledare förutom 2007 då finansminister Anders Borg i stället klev upp i talarstolen.

Hektisk tid

Det har varit en hektisk tid för statsministern. I onsdags flög han till Bryssel för ett EU-toppmöte där den ekonomiska krisen i Europa var i fokus.

Men han ser fram emot att hålla talet i morgon.

–  Jag tycker att det är väldigt roligt att få hålla de här talen, det är ett tillfälle på året då jag kanske har min största publik, då vill det till att man försöker säga något som når fram, säger Fredrik Reinfeldt.