Mänskligt huvud hittades i parken

Porrstjärnan Luka Magnotta misstänkt för styckmordet

1 av 4 | Foto: AP
Kanadensiska polisen har släppt en bild på Magnotta som är tagen i tyskt häkte.
NYHETER

Det upptäckta huvudet i Montreal kan vara styckmördade Jun Lins.

Tidigare har hans kroppsdelar dykt upp på olika ställen i stan – bland annat med posten.

Det enda som saknas är den kinesiska studentens huvud.

Jun Lin.

Ett anonymt tips på söndag eftermiddag ledde polisen till parken Angrignon i sydvästra Montreal och gav utdelning.

Polisen hittade ett huvud tillhörande en människa i parken.

Kroppsdelen har skickats på analys, men tros tillhöra den styckmördade studenten Jun Lin, uppger kanadensisk polis till BBC.

Kilometer från lägenhet

Historien har chockat hela Kanada. En efter en har den kinesiska studentens kroppsdelar dykt upp på de mest bisarra platser: en resväska, ett partikansli och en skola.

Det enda som har saknats är Jun Lins huvud.

Nu kan ett anonymt tips ha lett dem rätt. Huvudet hittades i parken bara ett par kilometer från den misstänkta mördarens lägenhet – studentens älskare, porrstjärnan Luka Magnotta, 29, enligt Huffingtonpost.

Han greps i Tyskland men har befunnit sig i Kanada igen sedan två veckor tillbaka.

FAKTA

Detta har hänt:

Tisdag 29 maj: En resväska med en bröstkorg hittas bakom Luka Rocco Magnottas lägenhet i Montreal. Samma dag upptäcks en fot och en hand i postförsändelser till politiska partier.

Onsdag 31 maj: En video upptäcks på internet från när studenten styckas. Videon visar en bunden naken man som blir attackerad av en ishacka och blir seuxuellt trakasserad. Jun Lin tros redan vara död när kameran börjar rulla.

Fredag 1 juni: Polisen går ut med att det är studenten Jun Lin, 33, som styckats. Lin ska ha haft en relation med Magnotta.

Måndag 4 juni: Magnotta grips på ett internetkafé i Berlin, där han läste artiklar om sig själv, efter att en av ägarna känt igen honom och stoppat en polisbil på gatan.

Tisdag 5 juni: Två skolor i Vancouver fick var sitt paket på posten. I det ena paketet låg en hand, i det andra paketet fanns en fot.

Måndag 16 juni: Porrstjärnan överlämnas från Tyskland till Kananda och landar i hemlandet.

Torsdag 19 juni: Luka Rocco Magnotta trädde fram i rätten och hävdade att han var oskyldig. Rättegången hålls först i mars 2013.