Sista kroppsdelen efter styckmordet hittad

NYHETER

I söndags hittades ett huvud i en park i Montreal.

Nu bekräftar polisen att det var den styckmördade Jun Lins.

Huvudet ska vara den sista försvunna kroppsdelen efter studenten.

Ett anonymt tips ledde polisen till parken Angrignon i sydvästra Montreal – bara ett par kilometer från den misstänkte mördaren Luka Magnottas lägenhet.

Alla kroppsdelar hittade

Polisen trodde att det kunde vara 33-årige Jun Lins och huvudet skickades på analys.

I dag bekräftar den kanadensiska polisen att huvudet tillhörde studenten som ska ha styckmördats av sin älskare, porrstjärnan Luka Magnotta, 29, i maj, skriver AP.

Robert St-Onge, talesman för polisen i Montreal, säger att polisen nu tror att Jun Lins alla kroppsdelar har hittats.

Historien om porrskådespelaren Luka Magnotta har chockat Kanada.

Åt delar av kroppen

Enligt polisens utredare lade han efter mordet ut en film på nätet som bland annat visar hur han äter delar av kroppen.

Fallet blev känt när ett paket som innehöll en avhuggen vänsterfot upptäcktes bland posten på det regerande Konservativa partiets högkvarter. Ett annat paket, med en vänsterhand i, som adresserats till Liberala partiet hittade på en postterminal.

En efter en har den kinesiske studentens kroppsdelar sedan dykt upp.

Greps i Tyskland

En resväska innehållandes en bröstkorg hittades bakom Magnottas lägenhet i Montreal och en hand och en fot skickades med posten till två skolor i Vancouver.

Det enda som hittills saknats är huvudet.

Magnotta greps på ett internetkafé i Berlin i början av juni, efter att ha varit internationellt efterlyst misstänkt för bland annat mord och brott mot griftefriden. Innan han tog sig till Berlin hade han hunnit festa i Paris under flera dagar, skriver AP.

I juni flögs den misstänkte styckmördaren tillbaka till Kanada, rättegången väntas dröja till nästa år.

FAKTA

Detta har hänt:

Tisdag 29 maj: En resväska med en bröstkorg hittas bakom Luka Rocco Magnottas lägenhet i Montreal. Samma dag upptäcks en fot och en hand i postförsändelser till politiska partier.

Onsdag 31 maj: En video upptäcks på internet från när studenten styckas. Videon visar en bunden naken man som blir attackerad av en ishacka och blir seuxuellt trakasserad. Jun Lin tros redan vara död när kameran börjar rulla.

Fredag 1 juni: Polisen går ut med att det är studenten Jun Lin, 33, som styckats. Lin ska ha haft en relation med Magnotta.

Måndag 4 juni: Magnotta grips på ett internetkafé i Berlin, där han läste artiklar om sig själv, efter att en av ägarna känt igen honom och stoppat en polisbil på gatan.

Tisdag 5 juni: Två skolor i Vancouver fick var sitt paket på posten. I det ena paketet låg en hand, i det andra paketet fanns en fot.

Måndag 16 juni: Porrstjärnan överlämnas från Tyskland till Kananda och landar i hemlandet.

Torsdag 19 juni: Luka Rocco Magnotta trädde fram i rätten och hävdade att han var oskyldig. Rättegången hålls först i mars 2013.

Söndag 1 juli: Efter ett anonymt tips hittar polisen ett huvud i en park i sydvästra Montreal. huvudet skickades på analys.

Torsdag 5 juli: Polisen bekräftar att det hittade huvudet tillhörde den styckmördade Jun Lin.