Madeleine kan ha hittats

Försvann i Portugal Madeleine McCann försvann från hotellrummet i Portugal kvällen den 3 maj 2007. Föräldrarna satt på en restaurang 50 meter bort och turades om att se till Madeleine och hennes två syskon. När de kom tillbaka efter middagen var Madeleine borta.
NYHETER

En affärsman från Sydafrika påstår sig ha hittat kvarlevorna efter försvunna Madeleine McCann.

Brittisk polis undersöker just nu tipset om den påstådda graven, uppger Sky News.

Affärsmannen och privatdetektiven Stephen Birch berättar för Sky News att han skannade marken med en georadar utanför Praia de Luz, den portugisiska semesterorten där flickan försvann i maj 2007.

Besatt av fallet

Birch skickade bilderna, som han hävdar föreställer McCanns grav, till brittiska myndigheter. Scotland Yard undersöker just nu det påstådda fyndet, uppger Sky News och flera portugisiska medier.

Den sydafrikanska affärsmannen Stephen Birch uppger för Sky News att han är besatt av mysteriet kring Madeleine McCanns försvinnande. Han ska, enligt uppgift, ha spenderat omkring 40 000 pund i sina undersökningar.

”Vill få ett avslut”

– Allt jag vill är att lösa mysteriet så att Madeleines familj kan nå ett avslut. Jag är övertygad att hon ligger där jag har skannat marken. Jag har analyserat bilderna och de visar att det grävts, ett tomrum och något som kan vara mänskliga ben, säger han till Sky News.

Enligt den portugisiska tidningen Correio da Manhã ligger den påstådda graven i Robert Murats trädgård. Murat misstänktes 2007 för att ligga bakom försvinnandet men friades senare och fick motsvarande 6,5 miljoner kronor i skadestånd.

Inga bevis

Hittills har inga konkreta bevis rörande Madeleine lagts fram men tidigare i år berättade spaningsledaren vid Scotland Yard att han trodde på möjligheten att flickan fortfarande är i livet.

Brittisk polis har tidigare uppgett att de beaktar alla tips och vidarebefodrar dem till de portugisiska myndigheterna.

Madeleines föräldrar Kate och Gerry McCann är övertygade att deras dotter fortfarande lever. De har inte velat kommentera Stephen Birchs påståenden, enligt Sky News.