Kapten Schettino säljer sin historia för 1,1 miljon

Skandalkaptenen från Costa Concordia vill ha rejält betalt för intervjuer

Foto: Foto: Jerker Ivarsson
Skandalkaptenen från Costa Concordia vill nu sälja sin historia – dyrt.
NYHETER

Den italienska lyxkryssaren Costa Concordia gick på grund vid Toscanas kust i januari.

32 människor miste livet.

Syndabock blev kapten Francesco Schettino.

Nu säljer han sin historia för miljonbelopp.   

Francesco Schettino.

Kaptenen Francesco Schettino utsågs tidigt till syndabocken bakom den tragiska färjekatastrofen där 32 människor miste livet ombord på lyxkryssaren Costa Concordia.

Skandalkaptenen Schettino anklagas för att ha flytt skeppet före sina passagerare, själv har Schettino tidigare påstått att "guds hand" hjälpte honom att avstyra en ännu större katastrof och att han "snubblat" ner i livbåten. 

Får över en miljon kronor för intervjuer

Nu har han hamnat i blåsväder igen. En tv-kanal och en tidning ska vara beredda att betala 50 000 pund, över en halv miljon kronor, vardera för varsin intervju med Schettino, skriver The Guardian.

Schettinos advokat Paul Bastianini har bekräftat för den italienska tidningen La Stampa att de lukrativa avtalen just nu förhandlas.

Kämpar mot rederiet

Men Carlo Rienzi, som arbetar med stämningen mot rederiet Costa Cruises, säger att Schettino inte kommer att få behålla pengarna särskilt länge.

–Varenda euro som herr Schettino tjänar, kommer vi att försöka att ta i från honom och ge till de som överlevde och familjerna som förlorade nära och kära, säger han till The Guardian.    

I italiensk media har Schettino fått smeknamnet ”Kapten Ynkrygg” och är också föremål för en brottsutredning i samband med katastrofen.

ARTIKELN HANDLAR OM