Coola ner – i dag är det fett soft

11 juli slipper många undan – med ett slappt beteende

Foto: Per Groth
Tar det lugnt Su Ling Gyr, 33, designer på egna företaget Tippi-Ling, här med Simon Polheimer, 33, ska arbeta på årets slappaste dag men planerar att ta sovmorgon. ”På kvällen ska vi äta middag med några vänner, det blir nog väldigt slappt och skönt.”
NYHETER

Sverige står stilla.

Enligt en färsk undersökning är 11 juli årets slappaste dag.

Till och med ministrarna har tagit semester:

– Det är relativt lugnt och soft på Rosenbad, säger Åsa Ström Hildestrand, pressinformatör.

Dega, softa, dröna, chilla, slå dank – välj själv. I dag gör åtminstone de flesta andra svenskar just detta. Den 11 juli är nämligen årets slappaste dag.

När EM-finalen nu är avgjord och OS ännu inte har startat låter vi datorerna stå i högre utsträckning. Detta i kombination med semestertider och soligt väder bidrar till att vi – just i dag – slappar mer än vanligt.

Slutsatsen går att dra utifrån en färsk undersökning från Telia som baseras på svenskarnas surfbeteenden och andra omvärldsfaktorer.

Chill på Rosenbad

När Aftonbladet ringer regeringskansliet bekräftas bilden av ett sömnigt Sverige.

– Förutom på vissa departement, som exempelvis UD, så är det relativt lugnt och soft på Rosenbad just nu. Många ministrar har semester och den här tiden på året är det inte så många nya initiativ som dras i gång, säger Åsa Ström Hildestrand, pressinformatör på regeringskansliet.

Även webbtrafiken till regeringens hemsida går ner ordentligt på sommaren, uppger Åsa Ström Hildestrand.

– Det är inte alls samma aktivitet. Just efter Alme­dalen blir det så här, många som arbetar inom politiken tar semester.

Även på Kungliga Slottet är det lugnare, berättar informationschefen Bertil Ternert.

Kungafamiljen arbetar

– Programaktiviteten går ner en del den här tiden på året. Samtidigt har vi fler guider och visningar och högre besöksantal, så det är lite dubbelt.

Kungafamiljen slappar däremot inte i dag, enligt Bertil Ternert.

– Kungafamiljen befinner sig på Öland och arbetar för fullt med förberedelserna inför Victoriadagen som går av stapeln nu på lördag.