Köpte billiga solglasögon – ansiktet svullnade upp

"Jag såg ut som i filmen Avatar"

Foto: JEREMY DURKIN
Semestern på Mallorca fick ett abrupt slut för 17-åriga Laura Musson från Bottesford i England.
NYHETER

Se upp med billiga solglasögon när du åker på semester.

Annars kan det gå lika illa som för Laura Musson.

Hon fick avbryta sin semester efter att hela ansiktet svullnat igen.

Foto: JEREMY DURKIN
Morgonen efter hade hennes ansikte och ögon svullnat igen.

Semestern på Mallorca fick ett abrupt slut för 17-åriga Laura Musson från Bottesford i England. Hon, hennes tvillingsyster och en klasskamrat hade rest ner för att fira att skolan var slut. Med på resan fanns två par billiga solglasögon som Laura hade köpt på en gatumarknad. Efter första dagen vid poolen började Lauras panna att svida. Morgonen efter hade hennes ansikte och ögon svullnat igen.

– Det var skrämmande, jag trodde verkligen att jag skulle dö. Jag mådde illa och folk stirrade på mig. Jag såg ut som om jag hade blivit misshandlad, säger hon till Daily Mail.

Berodde på plasten

Hennes vän fick liknande symptom och de båda fick boka om sina biljetter. Väl hemma kände Lauras mamma knappt igen sin dotter.

– Jag såg ut som någon från filmen Avatar. Hon grät och jag grät när vi sågs, säger Laura till Daily Mail.

Efter ett sjukhusbesök konstaterade en läkare att både Laura och hennes vän hade drabbats av kraftiga allergiska reaktioner som antagligen hade orsakats av plasten i solglasögonen. NU har svullnaden börjat gå ner men Laura är fortfarande upprörd över solglasögonens effekter.

– De förstörde min semester och mitt utseende. Jag trodde att jag gjorde ett kap när jag köpte solglasögon för tio kronor men de kostade mig en förmögenhet, säger hon.