Våldtagen på öppen gata

NYHETER

Den 18-åriga kvinnan överfölls av tre män på öppen gata i centrala Bollnäs.

Sedan ska hon ha våldtagits, misshandlats och rånats.

– Hon uppger att hon varit avsvimmad, säger Tomas Sandin på polisen.

Det brutala överfallet ska ha skett i samband med att krogarna stängde i centrala Bollnäs vid 02.40-tiden natten mot i går.

Nedslagen och våldtagen

– Kvinnan har varit på krogen och går ut därifrån när hon ska ha blivit överfallen och nerslagen av tre okända män, säger Peter Jernqvist, biträdande rotelchef för mellersta Gävleborg.

18-åringen har uppgett för polisen att gärningsmännen ska ha sparkat och slagit henne mot både huvud och kroppen.

Sedan stal de hennes mobiltelefon.

– Hon har varit avsvimmad och vaknar upp och tror att hon också blivit våldtagen. Hon har uppgett vissa saker som gjort att hon tror det, men vad vill jag inte gå in på nu, säger Peter Jernqvist.

Fördes till sjukhus

Kvinnan fördes efter överfallet till sjukhus för kontroll.

Polisen har i dag haft kompletterande förhör med kvinnan, men Peter Jernqvist vill inte lämna ytterligare detaljer i ärendet.

– Vi måste utreda mer vad som egentligen har inträffat, säger han.

I nuläget finns inga vittnen till händelsen eller någon misstänkt för brottet.

Under samma natt skedde också två överfallsvåldtäkter utomhus i Gävle. Polisen misstänker att det kan röra sig om samma gärningsmän som utfört våldtäkterna i Gävle, men tror inte att det är samma män som ligger bakom överfallsvåldtäkten mot 18-åringen i Bollnäs.

– Det är nog knappast troligt. Det låg så tätt i tid också, men de i Gävle kan mycket väl ha ett samband, säger Tomas Sandin, vakthavande befäl vid Gävleborgspolisen.