Två skottskadade i Malmö i morse

1 av 3 | Foto: Patrick Persson
En person fördes till sjukhus med allvarliga skador efter att ha skjutits på en svartklubb i Malmö.
NYHETER

Tidigt i morse sköts två män ner på en svartklubb i Malmö.

Båda vårdas nu på sjukhus – en 49-åring är allvarligt skadad.

Strax före klockan 06 i morse fick polisen larm om skottlossning i en lokal på Industrigatan i Malmö. Enligt polisen huserar en illegal svartklubb på adressen.

Vårdas på sjukhus

Två män, 49 och 26 år gamla, skadades.

En av männen påträffades av polisen på plats och fördes till sjukhus med ambulans. Strax därefter fick polisen ett samtal från Skånes universitetssjukhus i Malmö som meddelade att en annan skottskadad man kommit in till akuten på egen hand.

Under morgonen meddelades att 49-åringen hade livshotande skador. Vid 14-tiden uppgav sjukhuset att läget för honom är allvarligt, men stabilt. Den andre mannen är också allvarligt skadad. Båda två vårdas nu på intensivvårdsavdelningen och enligt sjukhuset är de första 24 timmarna de mest kritiska för den typ av skador männen ådragit sig.

Oklart vad som hänt

En person omhändertogs också av polisen på plats eftersom han var väldigt berusad.

Vad som föranlett skottlossningen är fortfarande oklart.

– Vi har patruller överallt som håller på att jobba på det. Vi förhör folk på plats och är på sjukhuset för att försöka förhöra de skadade, säger Magnus Svensson., inre befäl på Malmöpolisen.

Polisen spärrade av området kring svartklubben och har genomfört en teknisk undersökning på platsen. Avspärrningen är nu hävd.

Dömda för brott

Tidigare i morse blev polisen också tvungen att spärra av ett område vid akuten efter att de skottskadade kommit in.

– Det kom upp många personer där och de var tvungna att spärra av eftersom det fanns risk för störning av den allmänna ordningen, men det finns inga uppgifter om att det ska ha varit något bråk där, säger Jimmy Modin, presstalesman på Skånepolisen.

Avspärrningen vid akuten hävdes strax efter klockan 07.

De båda skottskadade männen är kända av polisen sedan tidigare.

49-åringen, som är hemmahörande i Lund, har dömts för misshandel och grov misshandel. 26-åringen, som är hemmahörande i Helsingborg, är tidigare dömd för bland annat grovt bedrägeri och narkotikabrott.

I nuläget finns ingen gripen eller misstänkt för att ha skjutit dem.