Polis skadades i stenkastning

NYHETER

Sent i går kväll åkte två poliser på ett larm i Rinkeby utanför Stockholm.

Men de hindrades från att göra sitt jobb – i stället attackerades de av stenkastande ungdomar.

En polisman skadades.

Strax innan midnatt larmades polispatrullen till en adress i Rinkeby, norr om Stockholm.

– De är där för att utföra sitt jobb. När de kliver ur bilen då kommer det stenar, säger Marie-Louise Nilsson, stationsbefäl på Västerortspolisen.

Polis skadad

I närheten av Rinkebyskolan hade mellan 15 och 20 ungdomar samlats, de var beväpnade med stenar som de kastade mot polismännen och bilen.

– En polisman fick en sten på näsan, säger Marie-Louise Nilsson.

Den kvinnliga polisen fick uppsöka sjukhus, men är bara lindrigt skadad.

En ruta krossades på polisbilen som också fick ett antal bucklor.

Ingen gripen

Patrullen som angreps lämnade platsen och tillkallade förstärkning. När ytterligare patruller kom till området skingrades ungdomarna.

Ingen person har gripits, men polisen har upprättat en anmälan gällande våldsamt upplopp, våld mot tjänsteman, försök till grov misshandel och skadegörelse.

Turligt nog var inte jobbet polispatrullen skulle ut på när den attackerades av allvarligare art och ingen tredje part kom till skada på grund av att poliserna hindrades från att göra sitt jobb.

"Jättetråkigt"

– Det är jättetråkigt att det händer naturligtvis. Ända fram till någon kommer till skada, tredje man som verkligen behöver hjälp framför allt, tror jag inte någon förstår hur allvarligt det här är, säger Marie-Louise Nilsson.

– Från och till de senaste 20 åren har det hänt liknande grejer i det här området. Man känner sig utsatt och utanför. Varje gång något sådant här händer gör vi en analys och vi har också ett nätverk i området som jobbar för lugn och ro.

Enligt uppgift från polisen var det inte stökigt på platsen innan patrullen anlände.