"Förbjudet att gå in"

NYHETER

Hushållerskan förbjöd alla att gå in i Eva Rausings sovrum.

Nu misstänker polisen att hon kan ha legat död i fyra veckor innan hon hittades.

48-åriga Eva Rausings död är fortfarande ett mysterium.

"Förbjudet att gå in"

Hennes kropp hittades förra måndagen när polisen gjorde en husrannsakan i parets bostad i Chelsea i centrala London. Några timmar innan hade Hans Kristian Rausing, 49, stoppats i sin bil och gripits för droginnehav.

Men Tetra Pak-arvtagarens fru kan ha varit död i en månad innan hennes kropp påträffades, skriver brittiska Daily Mail.

En mycket lojal hushållerska ska ha förhindrat alla från att gå in i hennes sovrum.

Till och med polisen tvingades forcera sig förbi den anställda kvinnan som skrek "det är förbjudet att gå in".

Enligt tidningen kände polismännen en stark lukt av förruttnelse när de anlände till paret Rausings hem.

Polisen går nu igenom övervakningskameror, telefonlistor och kontoutdrag för att kartlägga Eva Rausings sista tid i livet.

Kan obduceras igen

Som Aftonbladet rapporterade i går, flög Eva Rausings lillasyster Be, 47, från USA till England i början av juni när familjen inte hört från Eva Rausing sedan i början av maj.

– Hushållerskan släppte in mig och jag gick upp till hennes sovrum. Jag bankade på dörren, sms:ade och ropade på henne men fick inget svar, säger Be till Mail on Sunday.

Hans Kristian Rausing misstänks för mord på sin hustru. Han vårdades fortfarande i natt på sjukhus och har inte kunnat höras av polis.

En första obduktion har inte kunnat fastställa orsaken till Eva Rausings död. Utredarna väntar nu på svar på de toxikologiska tester som tagits, samtidigt som en andra obduktion kan komma att utföras under den här veckan, skriver Daily Mail.

FAKTA

Detta har hänt – Dag för dag

Måndag 9 juli

Hans Kristian Rausing, 49, stoppas av polis i Wandsworth i södra London när han kör bil märkbart påverkad. Polisen hittar crack på honom och griper Tetra Pak-arvingen för droginnehav.

Vid en husrannsakan i hans hem i exklusiva stadsdelen Belgravia hittas hans fru Eva, 48, död i ett av sovrummen. Rausing grips även för inblandning i hennes död.

Tisdag 10 juli

Polis på Wandsworth Police Station försöker förhöra Rausing som pratar osammanhängande och inte kan svara på frågor. Han förs till sjukhus för vård på en säkerhetsklinik. Troligen Maudsley Hospital som är världsledande inom mentalvård.

Samtidigt genomsöks hemmet av polis och brottsplatsundersökare.

Onsdag 11 juli

Under dagen framkommer det att Eva Rausing legat död i sitt hem en längre tid när hon hittades, kanske så länge som en vecka. Enligt Sun misstänker polisen att Hans Kristian låst in sig med sin döda fru och vägrat låta personal komma in i rummet.

Vänner berättar hur paret levt i misär och bara utnyttjat två av rummen i jättebyggnaden värderad till 800 miljoner kronor. En vän beskriver bostaden som en ”knarkarkvart”.

Torsdag 12 juli

Evas mamma Nancy Kemeny berättar att hon inte sett sin dotter sedan i julas, men att Eva nyligen varit inlagd för behandling i Kalifornien. Hon lämnade den för att åka hem till London och övertala Hans Kristian att göra henne sällskap på rehab-kliniken. Kemeny berättar också att hon tror att dottern dog på grund av sitt hjärtfel.Evas familj uppges ha anlitat före detta elitsoldater för att försöka hindra sin dotter från att knarka. Ändå lyckades hon vissa månader spendera upp till 1,2 miljoner kronor på droger.

Fredag 13 juli

Den ansvariga polisinspektören avslöjar att Hans Kristian Rausing gripits misstänkt för mord, men att han ännu inte kunnat förhöras. Han är inlagd på sjukhus för alkohol- och drogavvänjning och polis avvaktar möjlighet att kunna höra honom. Brottsplatsundersökare har hela veckan fortsatt sin genomgång av parets hus där Eva Rausing hittades död.