Spelade dator i 40 timmar – dog

Foto: BLIZZARD
En bild från det populära datorspelet Diablo III.
NYHETER

Chuang, 18, bokade ett privat rum på ett internetkafé.

Där spelade han dataspelet Diablo 3 tills han kollapsade – och dog.

Det tog 40 timmar.

Enligt The Australian åt han ingen mat under sessionen som ägde rum på ett internetkafé i Taiwan. Han ska inte heller ha sovit över huvud taget, raporterar The Mirror.

Kollapsade

I söndags morse gick en anställd på internetkaféet in i rummet där Chuang tillbringat helgen. Då låg 18-åringen och vilade på ett bord. Efter att den anställde hade väckt honom ställde han sig upp, tog några steg och kollapsade.

Polisen utreder

Kort efter att Chuang anlände till sjukhus dödförklarades han, uppger The Australian.

Polisen utreder dödsfallet och en obduktion ska ha utförts för att fastställa dödsorsaken.

Taiwanesisk media har spekulerat i att de många timmarna av stillasittande har lett till hjärtproblem. Enligt The Mirror ska 18-åringen ha drabbats av en blodpropp efter att ha suttit stilla för länge.

Andra dödsfallet i år

Efter dödsfallet i Taiwan har spelutvecklaren Blizzard, som står bakom Diablo, släppt ett uttalande där man beklagar olyckan. "Samtidigt som det är upp till varje individ eller vårdnadshavare att styra över sina spelvanor känner vi att måttlighet är viktigt", skriver företaget.

Händelsen är det andra dataspelsrelaterade dödsfallet i Taiwan under det här året. I februari hittades 23-årige Chen Rong-yu död i Taipei, nedsjunken i en stol med armarna utsträckta mot tangentbordet. Rong-yu hade spelat dataspelet League of Legends 23 timmar i sträck och misstänks ha dött av en hjärtattack, uppger The Mirror.