Förvandlingen: Tog bort 70 tumörer

Foto: REX FEATURES
Före och efter Li Hongfang före och efter man opererat bort hennes tumörer i ansiktet.
NYHETER

På tio år växte de groteska tumörerna i Li Hongfangs ansikte och till slut gick hon inte att känna igen.

Kirurgerna som såg hennes lidande tog bort tumörerna gratis.

Men än har hon inte vågat se sig i spegeln.

Vintern 2000 var Li Hongfang, 40, en helt normal kvinna. Hon levde lyckligt med sin man och de två sönerna på landsbygden Tianxao i Shaanxi-regionen i Kina.

Trodde det var insektsbett

Men året därpå kom de första tecknen på att något var fel. Li fick en mindre svullnad i pannan, men det var inget som hon lade större vikt vid, rapporterar Ekstrabladet.

– Jag tänkte att det säkert bara var ett insektsbett. Det varken kliade eller gjorde ont på något sätt. Men det försvann inte heller, den blev faktiskt bara större och större, har hon tidigare sagt.

Fem år senare, 2005, hade svullnaden blivit så stor att den fick opereras bort i provinshuvudstaden Xi'an. Men resultatet blev att andra tumörliknande svulster växte fram.

"Folk blev rädda"

Och då kom diagnosen. Li Hongfang var drabbad av Chordoma som är ett tillstånd som får onormala mängder av vävnad att växa.

Svulsterna i ansiktet var till sist så stora att både främlingar och vänner blev rädda när de såg Li Hongfang. Byborna trodde att hennes utseende var ett dåligt omen och  och eftersom familjens sparpengar användes till den första operationen var Li till sist tvungen att ta till tiggeri för att få ihop pengarna, drygt 680 000 kronor, till den sista operationen.

Hennes ansikte var då helt förvridet av svulsterna och hennes hals hängde ner över bysten. Och deformationerna gjorde att hon fick svårt att äta. Det enda hon kunde få ner var bröd doppat i vatten. Li Hongfang fortsatte kampen om att få ihop pengarna och det var kärleken till familjen som fick henne att fortsätta.

Till slut, efter att medier rapporterade om hennes lidande valde godhjärtade kirurger att operera henne utan betalning, skriver Huffington post.

"Huvudet är lättare"

Under den lyckade operationen tog kirurgerna bort 70 tumörer. Hon blev utskriven för en vecka sedan och hon försöker nu långsamt att vänja sig vid sitt nya liv.

– Jag känner att mitt huvud är mycket lättare och jag måste se bättre ut.

Men se sig i spegeln har hon inte velat göra ännu.

– Jag vill spara den stora stunden tills svullnaden från operationen gått ner. Det kommer bli mitt livs bästa gåva. 

Senare i år ska hon opereras igen för mindre tumörer i kraniet, näshålan och halsen.

ARTIKELN HANDLAR OM