Assads säkerhetschef dog av sina sårskador

NYHETER

En fjärde person i president Bashar al-Assads inre krets har dött.

Syriens säkerhetschef avled i dag av sina skador från onsdagens bombattentat i Damaskus.

Samtidigt uppger regimen att den utplånat flera stadsdelar från terrorister.

Syriens president Bashar al-Assads inre krets blir mer och mer skör. I dag dog ytterligare en av hans högt uppsatta tjänstemän i från honom.

Statlig tv meddelande att landets nationella säkerhetschef, Hisam Ikhtiar, dött av sina skador som han fick i onsdags när en bomb briserade i nationella säkerhetstjänstens högkvarteret i huvudstaden Damaskus.

Assad har inte synts till

Hisam Ikhtiar är fjärde personen som dött av bombattentatet och var medlem i Bashar al-Assads inre krets.

Beskedet kom från statlig tv samtidigt som de andra tre fick en statsbegravning i Damaskus. Det var ett stort deltagande av högt uppsatta tjänstemän, rapporterar BBC, men framgår inte om Assad deltog och hittills har inga bilder läckt ut från ceremonin. Han syntes för första gången efter attentatet i går när den nya försvarsministern utsågs men har fortfarande inte gjort något uttalande.

Efter jordfästningen ska de dödas kroppar föras till deras födelseorter för gravsättning, uppger en säkerhetskälla till AFP.

Armén stormar områden

Våldet har fortsatt i huvudstaden under dagen. Den syriska armén försöker ta tillbaka kontrollen över områden i Damaskus. I går rullade flera stridsvagnar in i huvudstaden i Qaboon och beskrevs som den våldsammaste dagen hittills under den 16 månader långa revolten.

I dag fortsatte arméns hårda offensiv.

"Syriska styrkor gick in med stridsvagnar och bilar fulla med kraftigt beväpnade män och stormade Jubar-området, meddelar den Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet, enligt AFP.

Militärhelikoptrar ska ha avfyrat raketer i kvarteret Saida Zeinab där striderna pågår mellan rebeller och regimtrupperna.

Rebellerna har kontrollen över stora viktiga gränsposter till bland annat Irak och har synts hoppande på Assads fotografi.

Ryssland drar in helikoptrar

Ryssland fortsätter sprida rykten om Syrien-konflikten och i synnerhet familjen Assad. Tidigare i dag sa Rysslands ambassadör i fransk radio att presidenten Bashar al-Assad har accepterat att han måste lämna makten, uppger Sky News. Uppgifterna tillbakavisas av Syriens informationsministerium.

Ryssland är sedan tidigare allierat med Syrien och var med om att stoppa FN:s sanktioner mot landet.

Däremot meddelande Ryssland att landet till vidare stoppar den kontroversiella leveransen av helikoptrar till Syrien.

De tre attackhelikoptrarna av modellen Mil Mi-25 har sedan tidigare skickats tillbaka till Ryssland för att repareraras. Nu kommer de stanna kvar där till säkerheten upprättas i Syrien, skriver den ryska nyhetsbyrån Interfax och hänvisar till en källa inom militären.