"Vad är det för fel på människor?"

NYHETER

När amerikaner vaknade under fredagen möttes de om nyheten av tragedin på biografen.

Många av dem postar sina reaktioner på Twitter.

– Mina tankar och böner går till offren för skottlossningen på Batmanpremiären i Aurora, skriver Gregory Michael.

Svenske Mikael Backlund som spelar i NHL-laget Calgary flames i Kanada är bestört över nyheten om skottlossningen:

– Vad är det för fel på människor? Tankar och böner till alla i Aurora Denver.

John Zakham från Denver är för närvarande på semester i Stockholm för att fira vännen Peter "Foppa" Forsbergs födelsedag.

– Det är så otroligt, jag kan inte tro att det är sant. Det är ironiskt att han inte verkar ha något motiv, det finns inget som är rimligt i det. Det brukade vara problem med gäng i Aurora, men det verkar inte röra sig om det, säger John Zakhem till Aftonbladet.

Han menar att gärningsmannen har planerat dådet:

– Vid biopremiärer är det ofta långa köer utanför biograferna och det är stora evenemang vid riktigt stora filmer. Jag tror att han måste ha varit förberedd, han måste ha tänkt att han skulle slå till under denna filmen, säger John Zakham.

Personer som står bakom kontot Collegeproblem twittrar:

– Våld är aldrig svaret. Be för fred och var tacksam för allt du har.

– Så sorgligt att vakna till de hemska nyheterna från Aurora, Colorado om skottlossningen på biografen. Offren och familjerna är i mina böner. Gud hjälpe oss!, twittrar Chris Therien.

Greggy Bennet anser att den amerikanska lagstiftningen bör ses över.

– Gabrielle Giffords, Aurora...Hur kan folk säga att vapenlagarna är bra som de är? Jag är förkrossad för offren och familjernas skull, twittrar han. 

– Ingen är chockad att barn gick på bio för att se en våldsam film vid midnatt men förvånade att den 24-åriga mördaren är störd, twittrar Steve Brookstein.

– Vilka hemska nyheter från Aurora, Colorado i dag. Jag kommer att tänka på offren när jag ser "The dark knight rises" ikväll, skriver Elisabeth Howell.

John Canton skriver helt kort att han är förkrossad. Brad Herzlich twittrar:

– Jag mår illa och är ledsen över nyheterna som kom från Colorado denna morgon. Be för Aurora och alla de drabbade.

– Vilka hemska nyheter att vakna till. Mitt hjärta är hos alla som är inblandade i skottlossningen på biografen. Vad världen behöver nu är... twittrar skådespelaren John Stamos.