"Mördare var klädd som Batman-skurk"

NYHETER

24-årige James Holmes, som misstänks ha dödat tolv och skadat ett 50-tal personer, var maskerad som en skurk i Batman-filmen.

– Vi såg bara en skymt av honom innan tårgasen som han kastat när han kom in skymde sikten, säger vittnet Julia Nguyen 17 år till Aftonbladets utsände.

Reporter Emeli Emanulesson, på plats i Aurora

Stax efter midnatt i natt i Denver, Colorado, öppnade 24-årige James Holmes eld på biopremiären av Batman the Dark Night.

Erin Post 15 år och Julia Nguyen 17 år, båda iklädda Batman-t-shirts, hade precis satt sig tillrätta i mitten av biosalongen på Century 16 Cinema i Aurora när en man iklädd gasmask och skyddsväst rusade igenom en nödutgång.

"Vi såg polisen bära ut en död flicka"

– Helt plötsligt lät det som explosioner, vi såg ljussken, och skotten bara smattrade, berättar en rödgråten Erin.

– Han var klädd som skurken i Batman, säger Julia.

De slängde sig på marken och folk krälade på varandra för att komma ut.

– Vi tog hand om en 16-årig kille som blivit skjuten i båda benen. Allt han ville var att hitta sin lillasyster, säger Erin.

Det var många barn i biosalongen.

– Senare såg vi hur polisen bar ut en död liten 6-årig flicka, säger Julia.

Vet inte om vännen har klarat sig

Darius Harvey, 18 år, var på bion med flera vänner.

– Vi kunde knappt andas för all rök. Jag gjorde mitt bästa för att få ut mina vänner. Men en blev träffad i nacken, en annan i benet. De är okej, men en tredje blev riktigt illa skadad. Vi vet inte om han klarat sig.
Köpcentret kring biosalongen är fortfarande helt avspärrat och ingen får komma i närheten. Det rapporteras om att döda kroppar fortfarande bärs ut. Denvers invånare är fortfarande i chock denna tragiska fredagsmorgon.

Emeli Emanuelson