Svenska Isabella: Jag kunde varit där

Foto: PRIVAT
Isabella Billengren
NYHETER

Den nya Batman-filmen var utsåld sedan länge.

Svenska Isabella Billengren, 21, var en dem som hade försökt få tag på en biljett till biosalongen i Denver där 12 besökare dog under nattens skottlossning.

– Jag hade kunnat sitta där, säger hon.

Isabella Billengren vaknade tidigt i morse av att hon fick sms från vänner i Sverige som undrade hur det var med henne.

Den nya Batmanfilmen ”The dark knight rises” hade vid midnatt haft premiär och en maskerad man steg in i salongen på Aurora Mall i Denver och avrättade 12 personer.

– Jag hade kunnat sitta där, säger hon till Aftonbladet. Det var bara slumpen som avgjorde att det inte blev så. Jag är lyckligt lottad.

"Försökt få biljetter"

Filmen har beskrivits som årets film. Isabella Billengren, 21, från Sverige säger att hon väntat i tre år på att den ska komma upp på biograferna.

– Den har varit slutsåld väldigt länge och jag har verkligen försökt få tag på biljetter till mig och min bror. Hade vi fått en biljett i Aurora så hade vi tagit dem, säger Isabella Billengren.

Hon har bott i Evergreen utanför Denver sedan i januari och arbetat som barnflicka.

Hörde sirenerna

I går när filmen hade premiär befann hon sig i Denver med sin familj som var på besök från Sverige.

Hon fick aldrig tag på några biljetter till Aurora Mall utan satt i stället på ett hotellrum sju minuter i från biografen.

Kort efter att den misstänkta mannen skadade 50 personer och avrättade 12 hörde Isabella sirener utanför fönstret.

– Vi fick biljetter till imorgon till en annan biograf. Vi har inte tagit något beslut om vi ska gå. Det borde vara säkrare än någonsin, men jag vill inte sitta där och tänkta på vad som hänt. Jag känner mig inte så sugen på att gå på bio.