”De gav sig på min kompis”

Foto: ARKIVBILD
Obs! Personerna på bilden har ingenting med händelsen att göra.
NYHETER

De två fotbollstjejerna stod och gjorde sig i ordning på sitt rum mitt under fotbollsturneringen Gothia cup i Göteborg.

Tre killar som bodde på samma ställe ska då ha kommit in i rummet.

– De låste dörren och höll fast mig och gav sig på min kompis, säger en av flickorna.

De två flickorna, båda 16 år gamla, stod ensamma på sitt rum och gjorde sig i ordning för att åka och möta upp resten av sitt lag.

– Vi skulle precis åka när tre killar från ett lag som bodde på samma ställe kommer in i rummet. De låste dörren och frågade om vi ville ha sex. Vi sade nej och sa att ville att de skulle gå, säger den ena 16-åringen.

Men killarna ska då inte ha velat lämna rummet.

– De fortsatte att vara på. Två höll fast mig och den tredje gav sig på min kompis.

Släppts av polisen

Polisen rubricerar händelsen som försök till våldtäkt och har inlett en förundersökning. En person är misstänkt för händelsen och har förhörts tillsammans med två andra. Samtliga har släppts.

– Vi kommer inte att nämna mer än detta jag säger, för det är så pass unga människor inblandade, säger Teresia Lagnefors, presstalesman polisen Västra Götaland.

”Stirrat och pekat”

När Aftonbladet pratar med den 16-åriga flickan som hölls fast vill hon inte gå in på detaljer om vad det var som hände i rummet.

Efter händelsen fick flickorna berätta för polisen och värdarna för stället de bodde på om vad som hade hänt.

– De lovade oss att de skulle flytta på det här laget så att vi skulle slippa se dem. Då kände vi oss mycket säkrare. Men ingenting hände på hela turneringen. De gav oss falska löften.

Gått omkring med vakter

I stället ska flickorna ha fått gå med vakter omkring sig resten av turneringen.

– Killarna som gjorde det här har gått fritt under hela turneringen. De har stirrat och pekat och vi har känt oss väldigt uttittade, säger 16-åringen.

De uppges spela i ett internationellt lag.

– Vi har talat om händelsen och jag vet att det har upprättats en polisanmälan. Men vad som står i den vet jag inte. Det har varit lite stökigt med det aktuella laget, säger Pär Karlsson, presschef på Gothia Cup.

När arrangören fick kännedom om händelsen skickade de ut krisstödjare till laget.

– Vi har stationerat ut vakter och ökat bevakningen på den förläggning där laget bor. Av de rapporter som jag har fått ska situationen ha varit lugn efter det och laget tackade nej till förflyttning.

Gothia Cup är världens största internationella fotbollscup för ungdomar. Varje år deltar 1600 lag från 60 olika nationer.