James Holmes: Söker efter flört på internet

1 av 19 | Foto: Scanpix
Det är vid premiärvisningen av ”The dark knight rises” i Aurora i Denver som massakern inträffar 2012. 12 personer dör och 59 skadas i skjutningarna.
NYHETER

Här syns den misstänkta massmördaren i sitt rödfärgade hår.

Polisen har hittat vad de tror är James Holmes sida på en dejtingsajt. Där söker han efter sex eller bara en flört:

– Vill du besöka mig i fängelset?

30 minuter efter midnatt och in i filmen kastade James Holmes, 24, in en rökbomb och sedan stormade han biosalongen i Aurora Mall, utanför Denver och skadade 71, varav 12 dog.

Han bar en skottsäker väst, gasmask och mängder av vapen.

Holmes hade även färgat sitt bruna hår rött och sa att han var Jokern, Batmans ärkefiende, innan han startade sin attack.

Öppen för gruppsex

Polisen har hittat vad man tror är den misstänkta massmördarens användare på en sexdejtingsajt, enligt Daily Mail.

På ett fotografi syns en man som liknar Holmes med rött hår.

Användaren från Aurora är 24 år och söker efter "tillfälligt sex" eller "flört". Han är till och med öppen för gruppsex.

Han avslutar med en förfrågan:

– Vill du besöka mig i fängelset?

"En kille fin nog"

Det finns uppgifter på sidan som avviker från James Holmes faktiskt uppgifter, som hans födelsedatum och längd.

Polisen är ändå tillräckligt övertygade om att det är rätt man. Han beskriver sig själv som en trevlig kille:

– Så trevlig som en kille kan vara som gör sådana här saker.

Under utbildning har han skrivit "några examen" vilket stämmer överens med James Holmes.

Han skapade kontot den femte juli och var senast inne på sidan i tisdags.

Tiotusentals skott

James Holmes grannar på universitetsområdet beskriver honom som en enstöring. En student har sagt: "Ingen kände honom. Ingen."

I ett år hade han doktorerat i neurovetenskap på University of Colorado, innan han hoppade av för en månad sedan.

En månad innan dess började Holmes bunkra upp sin vapenarsenal. Han köpte fyra pistoler från en lokal vapenbutik och över internet 6 000 patroner, mer än 3 000 rundor 223-ammunition till en automatkarbin, 3 000 rundor av 40-ammunition för sina glocks-vapen och 300 rundor för ett hagelgevär.

– Han köpte dem lagligt, sa polischefen Dan Oates under gårdagens presskonferense.

Kulorna hade räckt till att döda tusentals personer.

Hade egen biljett

Enligt uppgifter som Daily Mail har tagit del av hade James Holmes köpt en biljett till den slutsålda biosalongen av premiären av "The Dark knight rises".

Han satte sig på en av stolarna tillsammans med övriga biobesökare, men smög ut bara ett ögonblick innan den första stridsscenen i filmen. Innan han körde fram sin bil utanför nödutgången öppnade han dörren på väg ut.

I bilen förvarade han sina vapen.

Beväpnad till tänderna tryckte han upp dörren till salongen och öppnade eld.

James Holmes greps på baksidan i sin bil efter attentatet utan motstånd. Han är nu i fängelset i Arapahoe ska framträda i rätten på måndag.

Skottlossningen – minut för minut

Vid premiärvisningen av The dark knight rises i Aurora i Denver är många utklädda och den misstänkte James Holmes som är helt svartklädd köper en biljett till filmen och går in i salongen. Sedan tros han ha smugit ut och lämnat nödutgången öppen för att kunna återvända med sina vapen och utrustning.

00.00 Visningen av filmen börjar i salong nio på biografen på köpcentret.

00.37 Cirka 20 minuter in i filmen öppnas nödutgången till höger om bioduken öppnas av en svartklädd maskerad man som bär en skottsäker väst. Han kastar in något som börjar väsa och ryka. Vittnen säger att mannen först avlossar skott i taket och sedan skjuter han vilt in mot folkmassan. Panik utbryter bland publiken som börjar klättra för att komma ut, gömma sig under säten för att undgå skotten.

00:39 Över 200 samtal kommer in till larmcentralen 911. Samtalsoperatören meddelar polisen: "De säger att det är någon som skjuter i biosalongen".

Inne i salongen uppger vittnen att skytten lugnt avfyrar sina skott mot folkmassan. Några av skotten tränger igenom väggarna till den intilliggande salong 8, och vittnen har uppgett att några har blivit träffade även där.

00.40 Polisen anländer till biografen och beordrar att samtliga tillgängliga enheter ska komma till biografen. Skottskadade, blodiga människor samlas på parkeringen.

00.42 Polisen omger byggnaden, med fokus på salong nummer nio. Enligt vittnen är skytten fortfarande aktiv inne i biografen. Polismän känner lukten av något som de identifierar som pepparspray. Poliser på insidan rapporterar om att skytten har använt ett automatgevär, ett hagelgevär och en 0,40-kalibrig pistol. De säger att skytten sköt många omgångar mycket snabbt.

00.44 Offren fortsätter att komma ut från salongen nummer nio.

00.46 På baksidan av biografen griper polisen en man som stämmer in på beskrivningen över den misstänkte. De rapporterar via radio: ”Vi har gevär, gasmask, vi har satt handfängsel på honom.” Senare rapporterar de att den misstänkte även var klädd i skottsäkra hals- och ljumskskydd och svarta handskar.

Polisen säger att den misstänkte skytten säger att han är ensam. Inne i biografen hjälper polisen skottskadade att ta sig ut, bland dem finns barn.

00.55 Polisen spärrar av köpcentret för att leta efter vittnen, offer och medbrottslingar. När ambulanskapaciteten inte räcker till börjar även polis att köra skadade till sjukhus. Polisen bekräftade senare under natten att skytten James Holmes och att han dödade 12 personer och 58 skadades allvarligt.

Vid en husrannsakan senare upptäcker polisen att Holmes lägenhet är försåtsminerad. Alla försök att ta sig in i bostaden senarelades till lördagen.