Skulle gifta sig – då stals deras Folka

Vera, 24: Vi hade riktig panik

Ställer inte in bröllopet. Mathias Wilson och Vera Halla låter sig inte avskräckas av den fräcka bilstölden – på lördag gifter de sig ändå.Foto: GUSTAV MÅRTENSSON
NYHETER

Mathias Wilson, 25, och Vera Halla, 24, skulle resa till Gotland för att gifta sig.

Men när de steg utanför porten i går morse upptäckte paret att deras fullpackade bil var stulen.

– Vi är helt förstörda, i bilen fanns allt från specialtillverkade bröllopskläder till porslin till festen, säger Vera.

Den stulna bilen.Foto: PRIVAT

Utanför sin lägenhet i Stockholmsförorten Gubbängen står de blivande makarna Mathias Wilson, 25, och Vera Halla, 24, och stirrar mot en tom parkeringsplats. Alldeles nyss stod deras fullpackade bil där. Nu är den borta.

– Det är så jäkla dålig tajmning, man tror inte att sånt här kan hända, säger Vera Halla.

Har inte råd att hyra bil

Egentligen skulle de ha varit på Gotland och förberett sitt bröllop som ska äga rum på lördag – i stället försöker de nu fundera ut hur de över huvud taget ska ta sig till ön.

Att hyra en bil har de inte råd med. Vera sätter handflatorna mot kinderna när hon berättar vad som hänt. Gråten är inte långt borta.

– Det var en riktig skitbil, en gammal och rostig Volkswagen Pickup. Men på släpet fanns i princip hela vårt gemensamma liv. I morse hade vi riktig panik, men nu har vi samlat oss lite och för­söker blicka framåt, säger hon.

Specialtillverkad jackett

I bilen fanns förutom verktyg, porslin och en del mat, även bröllopskläder. Mathias Wilsons jackett, en sorts frack, var specialtillverkad för just det här ändamålet.

– Det gör ont att tänka på, det var en one of a kind. Den, och en massa andra saker, kommer aldrig gå att ersätta, säger Mathias Wilson.

Att skjuta på bröllopet är inget alternativ. På lördag kommer gifter­målet att bli av under alla omständigheter, understryker han.

– Det kommer över hundra gäster och alla har ju bokat biljetter och så vidare. Vi får lösa det på bästa sätt, säger han.