Jagas för terrordådet i Bulgarien

Polisen misstänker att självmordsbombaren hade medhjälpare

1 av 5 | Foto: AP
NYHETER

Fyra dagar efter terrorattacken på Burgas flygplats i Bulgarien har polisen ännu inte lyckats identifiera självmordsbombaren.

Men då vittnesuppgifter om mannens utseende skiljer sig kraftigt från flygplatsens övervakningsfilmer tror polisen nu att flera personer kan ha varit inblandade i dådet.

I onsdags dog sju personer i ett terrorattentat på flygplatsen Sarafovo i Burgas i Bulgarien.

Polisen har fortfarande inte lyckats identifiera självmordsbombaren, men enligt bulgariska myndigheter är det fastställt att mannen inte var bulgar.

Nya uppgifter

Övervakningsfilmerna från flygplatsens övervakningskameror visar en ljushyad man med långt hår mörkt hår, men enligt nya vittnesuppgifter till polisen ska mannen haft mörkare hy och kort brunt hår. Uppgifterna gör att polisen nu misstänker att den man som fångats på bild kan ha varit en medhjälpare.

Fantombild

Enligt den bulgariska nyhetsbyrån Novinite tror polisen att den misstänkte medhjälparen är en amerikansk medborgare, som fångats på bild vid en annan flygplats, i staden Varna, i slutet av juni.

Den misstänkte medhjälparen tros ha bott på ett hotell i centrala Varna i flera dagar, men sedan onsdagens attentat har polisen inte lyckats spåra honom.

Polisen har nu släppt en fantombild på den misstänkte medhjälparen, som man tror fortfarande befinner sig i Bulgarien. Bilden visar en man med kort mörkt hår.