Holmes inför domstol för Batmanmassakern

1 av 6
FÖRSTA BILDEN Polisens bild på James Holmes strax efter gripandet.
NYHETER

James Holmes, 24, misstänks för att ligga bakom Batman-massakern på en biograf Aurora utanför Denver natten till fredagen. I dag framträdde han för första gången inför domstol.

–Han ser demonisk ut. Hans ögon är helt galna. Det är något fel med den mannen, beskrev en anhörig Holmes för New York Post.

24-åriga James Holmes verkade förvirrad och flackade flera gånger med blicken. Han hade kvar sitt orange-röda hår och tittade ner i marken när domaren pratade till honom.

Ibland såg det ut som att Holmes, misstänkt för att ha mördat 12 stycken människor, skulle somna under det drygt 10 minuter korta domstolsförhöret som inleddes klockan 17.30 i dag.

Såg ut som en demon

David Sanchez, vars svärson Caleb Medely sköts i huvudet och överlevde biomassakern, satt med i rättssalen.

–Han ser demonisk ut. Hans ögon är helt galna. Det är något fel med den mannen, sa Sanchez till New York Post.     

Riskerar dödsstraff

De formella åtalet mot Holmes väntas ske nästa måndag och troligtvis kommer han att ställas inför rätta för mord. Holmes riskerar dödsstraff om han döms, men beslutet om åklagarsidan kommer att yrka på dödstraff kommer att ske i samråd med offrens familjer, skriver Daily Mail.

Holmes advokater kommer förmodligen att yrka på att Holmes var sinnesförvirrad när han begick dådet, uppger juridiska experter för Denver Post.

En av de värsta massakerna i USA:s historia

Dödsskjutningen skedde natten till fredagen i staden Aurora utanför Denver under en biopremiär av den senaste Batman-filmen "The Dark Knight Rises."

12 människor miste livet och 58 människor skadades i massakern som beskrivs som en av de värsta i USA:s historia.