25-åring släppt efter dödsmisshandel

Foto: PATRICK PERSSON
”Jag trodde att alla var lika inför lagen. Hade det handlat om någon i kungafamiljen som blivit utsatt för brott hade de aldrig släppt den misstänkte,” säger Christoffers pappa Roger Mårtensson.
NYHETER

Den 25-årige man som suttit häktad misstänkt för dödsmisshandeln av Christoffer, 23, i Veberöd är försatt på fri fot.

– Det känns fruktansvärt, säger Christoffers pappa Roger Mårtensson.

Foto: Privat
Christoffer ­Mårtensson.

25-åringen misstänks för grov misshandel och grovt vållande till annans död efter slagsmålet på en fest i Veberöd på midsommaraftonen.

Ny åklagare

Åklagare Johanna Liljeblad höll inledningsvis i utredningen men är på semester. Hennes kollega Åsa Okmark har nu övertagit fallet. Hon bedömer att det inte finns någon risk för att mannen, som misstänks ha misshandlat Christoffer, 23, till döds, ska skada den fortsatta utredningen. Det uppger hon för Sveriges Radio.

"För jävligt"

– Jag trodde att alla var lika inför lagen. Hade det handlat om någon i kungafamiljen som blivit utsatt för brott hade de aldrig släppt den misstänkte, säger Roger Mårtensson.

Det är inte satt något datum när åtal ska väckas och åklagaren väntar fortfarande på svar från den rättsmedicinska utredningen. Christoffers pappa Roger Mårtensson är upprörd och ledsen.

– Det är för jävligt. Jag ska begrava min pojke och så går den här killen lös.

Aftonbladet har sökt åklagare Åsa Okmark för en kommentar.