De räddade sina flickvänner från Batmanmördaren

Obama: ”Det är hjältarna vi ska bära i våra minnen”

1 av 4 | Foto: All Over Press
Alex Teves och flickvännen Amanda Lindgren.
NYHETER

James Holmes, 24, sköt kallblodigt ihjäl tolv människor i biomörkret.

Minst tre av dem dog när de skyddade sina älskade.

– Jon tog en kula för mig, säger hans flickvän Jansen Young.

Filmen ”The Dark Knight Rises” hade just börjat när Batman-mördaren James Holmes kom in i biosalongen tungt beväpnad. Nu börjar överlevarnas berättelser innefrån mörkret vid bion i Aurora, Colorado, komma fram och tre av dödsoffren delar samma hjältehistoria – de offrade sina liv för att skydda sina flickvänner.

”Han tog min kula”

Jon Blunk, 26, är en före detta marinsoldat som tog med sig sin flickvän Jansen Young till midnattsvisningen av den nya Batmanfilmen. När skottlossningen utbröt tvekade han inte en sekund berättar hans 21-åriga flickvän för NBC-programmet ”Today”.

– Det var som att han visste och slängde ner mig på marken: ”Vi måste ligga ner och stanna där”, säger Jansen till NBC.

Under skyddet från sin pojkvän hörde hon skott efter skott avlossas och människor skrika att de blivit träffade.

– Det var som en paus mellan varje skott. Och för varje skott tänkte jag att det var kört för mig, säger 21-åringen till tv-kanalen.

Hon träffades av vad hon tror är splitter men berättar att allt hon kände under massakern var Jon som försökte gömma henne djupare och djupare ner mellan stolsraderna.

Hann inte skydda sig själv

– Jag förstod inte att han var död förrän jag började skaka honom och sa ”Jon, Jon vi måste ta oss härifrån. Han tog en kula för mig, säger Jansen.

– Jag vet att jag inte hade suttit här i dag om det inte varit för Jon.

Några rader bort satt Samantha Yowler, 26, med sin pojkvän Matt McQuinn, 27.

När skotten började vina runt dem kastade han sig över henne för att ge skydd. Samantha träffades i benet men Matt träffades av tre skott och dog.

Alex Teves, 24, hann inte ta skydd efter att han satt flickvännen Amanda Lindgren i säkerhet.

– Han skulle slänga sig till golvet men tog sig aldrig ner, säger hans faster Barbara Slivinske till NY Daily News, skriver Huffington post.

Rättsväsendet fulla kraft

Under helgen besökte president Obama den sörjande staden för att träffa överlevande och angöriga till de 12 döda och 58 skadade.

– I slutändan, efter att han har fått känna på den fulla kraften av vårt rättsväsende, är det som vi kommer att komma ihåg är de goda människorna som drabbades av den här tragedin. Det heroiska agerandet, inte den misstänkte skytten, sa han i ett tv-sänt tal från sjukhuset i i Denver där han aldrig nämde Holmes vid namn.

Colorados guvernör John Hickenlooper uppmärksammade också att tragedin kännetecknades av många hjältar:

– Hjältemod är inte ett nog starkt ord, sa han i MSNCB:s program ”Meet the press” i söndags.