Advokat sköt mot kärleksrival

Sju års fängelse för mordförsök

Foto: Dan Lindberg
Här försökte advokaten döda sin rival.
NYHETER

Advokaten laddade sin pistol med sex skott.

Sen åkte han hem till exfrun och sköt mot hennes man.

Nu skärps hans straff till sju års fängelse.

Den före detta advokaten stod inte ut med tanken på att hans exfru hade gått vidare. En tidig decembermorgon laddade han sin pistol med sex skott och åkte ut till hennes bostad. I förhör har advokaten uppgett att han tänkte ta livet av sig framför exfrun men historierna går isär. Enligt exfrun plockade advokaten fram sin pistol och riktade den mot hennes panna samtidigt som han sa:

– Sanningens minut har kommit.

Men pistolen klickade.

När exfruns nya man kom ut i trädgården tog advokaten sikte på hans bröst och tryckte av. Skottet tog i verandan, precis bredvid mannen. Kort därefter blev advokaten nerbrottad av exfrun och mannen.

Skärpt straff

I maj fick advokaten sin första dom. Men Örebro tingsrätt tyckte inte att advokaten hade gjort sig skyldig till mordförsök som åtalet gällde, uppsåtsfrågan var inte klarlagd. De dömde honom i stället till fem års fängelse för dråpförsök, olaga hot och vapenbrott.

Göta hovrätt skärper nu den domen till sju års fängelse och ändrar rubriceringen till mordförsök igen. De anser att det är ställt utom rimligt tvivel att advokaten medvetet sköt mot exfruns nya man.

Förutom fängelse ska mannen också betala skadestånd till exfrun och mannen. 

ARTIKELN HANDLAR OM