Stäms – på 4,8 miljoner

Trygg Hansa oroliga att Magnus Lundberg planerar smita från skadeståndskrav

Fälldes Magnus Lundberg dömdes till fyra års fängelse för att ha bränt ner Harry Scheins villa den 24 februari i år.
NYHETER

Trygg Hansa är oroliga för att Magnus Lundberg, 43, ska smita från skadeståndskraven efter branden i Harry Schein-villan.

Nu stämmer de honom på 4,8 miljoner kronor.

Foto: PER-OLOF SÄNNÅS
Magnus Lundberg.

Magnus Lundberg och Åsa Wihlbeck hann bara betala handpenningen, 1,9 miljoner kronor, på drömvillan som tidigare tillhört Harry Schein. Resten, över 17 miljoner, var tänkt att betalas då husköpet var klart.

Då brann huset plötsligt ner och i slutet av juni dömdes Magnus Lundberg till fyra års fängelse för mordbrand.

Betalat en miljon

Försäkringsbolaget Trygg Hansa har hittills betalat ut drygt en miljon i ersättning för brandskadan till säljaren av villan, Eva Paulsson Fischer. Det totala skadebeloppet är beräknat till 4,8 miljoner.

Nu befarar Trygg Hansa att Magnus Lundberg ska gömma undan sina pengar. Detta eftersom de anser att han tidigare visat stor hänsynslöshet för att få ekonomisk vinning och nu sitter häktad utan restriktioner, och därmed har möjlighet att skydda sina tillgångar. Därför stämmer de honom på just 4,8 miljoner kronor. Enligt Trygg Hansa har Magnus Lundberg tillgångar på cirka fem miljoner kronor, då han äger flera fastigheter i Stockholmsområdet.

Kräver 17 miljoner

Eva Paulsson Fischer driver en egen skadeståndsprocess på 17,1 miljoner kronor.

Magnus Lundberg har överklagat sin fängelsedom till hovrätten och har i dagarna begärt att få en ny advokat, Thomas Olsson, som inte har gått att nå för en kommentar.