Tvillingsyskon fick barn på samma dag

Foto: Mattias Rubin/Östran
Stolta föräldrar Jonna Berglund, 20, Emanuel Stenvall, 25, med sin son Melvin och Mikaela Stenvall, 25, Younes Alty, 38 med sin son Leon.
NYHETER

Tvillingssyskonen Mikaela och Emanuel Stenvall är inte bara födda på samma dag.

Det är deras två söner också.

Med sju timmars mellanrum föddes kusinerna Melvin och Leon på Länssjukhuset i Kalmar i fredags.

– Vi har skojat om det, men trodde aldrig att vi skulle bli föräldrar på samma dag. Det känns riktigt roligt, säger Mikaela Stenvall.

Precis när Emanuel Stenvall och hans sambo Jonna Berglunds son Melvin föddes i fredags klockan 15.42 på länssjukhuset i Kalmar startade tvillingssystern Mikaela Stenvalls värkar och hon åkte in till samma sjukhus tillsammans med sin sambo Younes Aity. Sju timmar senare, 22.40 blev de föräldrar till Leon.

Intill varandra

Båda förlossningarna gick bra och tvillingarna fick rummen intill varandra på BB.

– Melvin blev barn nummer 866 och Leon blev barn nummer 867 på sjukhuset, så de föddes inga barn emellan på de sju timmarna, det känns jättelustigt, säger Emanuel Stenvall.

Båda barnen föddes lite tidigare än beräknat, Melvin var beräknad till den 1 augusti och Leo till den 9 augusti. Men de hade uppenbarligt bråttom ut och såg dessutom till att synkronisera sina födelsedagar.

Pappa och morbror

– Vi har skojat om det, men trodde aldrig att vi skulle bli föräldrar på samma dag. Det känns riktigt roligt, säger Mikaela Stenvall.

– Det känns extra speciellt, jag har blivit pappa och morbror på samma dag, säger Emanuel Stenvall och tillägger att de små kusinerna kan räkna med många gemensamma födelsedagsfiranden i framtiden, precis som han och hans syster haft.